Primul deces din cauza gripei în România, în acest sezon

O femeie în vârstă de 69 de ani, din București, a murit la Spitalul "Victor Babeș" din Capitală, din cauza gripei. Din testele făcute în laboratorul spitalului, ar fi vorba de o gripă de tip B, dar sunt așteptate și confirmările de la Institutul Cantacuzino.

08 ian. 2018, 14:35
Primul deces din cauza gripei în România, în acest sezon

Femeia nu era vaccinată antigripal și avea mai multe boli, scrie libertatea.ro.

În perioada 25 – 31 decembrie 2017 au fost înregistrate 30 de cazuri de gripă. În aceeași perioadă au fost raportate 5 cazuri de infecții respiratorii acute severe, potrivit Centrului Național de Prevenire și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

De la începutul sezonului de supraveghere a infecțiilor respiratorii acute și a gripei, în octombrie 2017, și până în 31 decembrie au fost confirmate în laborator 17 cazuri de gripă: 15 de tip A și 2 de tip B.

Până în 31 decembrie au fost vaccinate gratuit 545.026 persoane.

Cu toate că, de obicei, gripa se manifestă ușor și majoritatea oamenilor se recuperează rapid, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează că în unele cazuri această boală respiratorie contagioasă, cauzată de viruși gripali, poate conduce la complicații severe și deces. De aceea, OMS arată că cel mai eficient mod de a preveni gripa este prin vaccinare. Pentru că virusurile gripale se schimbă în fiecare an și devin mai puternice, Organizația Mondială a Sănătății recomandă vaccinarea antigripală anual.

Citeşte şi: 650.000 de decese, din cauza gripei sezoniere. Vaccinarea antigripală, cel mai eficient mod de prevenire a complicaţiilor