Primul deces provocat de vaccinul COVID, în Africa de Sud, a fost confirmat de autorități

Africa de Sud a confirmat primul deces provocat de serul COVID. Vaccinul este produs de americanii de la Johnson & Johnson, comercializat sub numele „Janssen". 

04 aug. 2022, 23:43
Primul deces provocat de vaccinul COVID, în Africa de Sud, a fost confirmat de autorități

Persoana decedată manifesta simptome ale bolii neurologice Guillain-Barre, potrivit presei internaționale.

Individul a început să se simtă rău la scurt timp de la administrarea vaccinului. Ulterior, a fost internat, ventilat, iar apoi a murit, potrivit oamenilor de știință care au participat în această săptămână la o conferință de presă.

„La momentul îmbolnăvirii, nicio altă cauză a sindromului Guillain-Barre (GBS) nu a putut fi identificată”, a transmis profesorul Hannelie Meyer.

Informații suplimentare despre răposat, precum vârsta sau data la care și-a făcut vaccinul, nu au fost făcute publice.

În iulie anul trecut, autorităţile americane au adăugat un avertisment la o fişă informativă a vaccinului produs de compania Johnson. Potrivit specialiștilor, datele sugerează că există un risc crescut pentru apariţia sindromului GBS în cele şase săptămâni de la vaccinare. La momentul respectiv, au fost identificate în jur de 100 de cazuri preliminare de GBS în rândul persoanelor cărora li s-a administrat vaccinul, inclusiv 95 de cazuri grave şi un deces.

 

Cum arată cifrele de vaccinare COVID în Africa de Sud

 

Africa de Sud utilizează seruri ale companiilor farmaceutice Johnson şi Pfizer în campania de vaccinare anti-COVID.

Lansarea campaniei a început lent, din cauza dificultăţilor de asigurare a aprovizionării şi a negocierilor prelungite cu întreprindere farmaceutice, iar de luni de zile, aproape nimeni nu mai acceptă vaccinul.

Aproximativ 46% din populaţia adultă de 40 de milioane a Africii de Sud figurează cu schema completă de vaccinare.

În ultimele luni, diverse informații despre efectele adverse ale serurilor COVID au fost distribuite în mass-media internațională. Printre bolile provocate de vaccinuri se numără afecțiuni severe la creier și inimă, ce pot conduce la deces.