Primul festival de muzică din această vară care se amână pentru anul viitor

Organizatorii Electric Castle au anunțat că ediția de anul acesta a festivalului de muzică nu va mai avea loc. Evenimentul se amână pentru anul 2022.

17 mai 2021, 11:41
Primul festival de muzică din această vară care se amână pentru anul viitor
Foto: Facebook / Electric Castle

Luând în calcul ultimele măsuri anunțate de autorități privind limitarea numărului de spectatori pentru toate evenimentele culturale și de divertisment din această vară, organizatorii Electric Castle (EC) au luat decizia de a amâna ediția cu numărul 8 a acestui festival pentru 2022.

Trupele twenty øne piløts, Gorillaz & Deftones au fost reconfirmate pentru noile date, stabilite pentru 13 – 17 iulie 2022. Focusul pentru următoarea perioadă va fi de a convinge autoritățile să clarifice măsurile anunțate, astfel ca experiența Electric Castle să existe, chiar și într-o formă diferită, în 2021.

Conform hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr 29/14.05.2021, evenimentele din luna iulie vor fi limitate la 2.500 de spectatori. În plus, hotărârea conține alte limitări care, pentru a fi aplicate, necesită clarificări ce vor solicita alte noi runde de discuții, probabil în următoarele săptămâni.

Decizia vine într-un moment în care organizatorii se aflau, oricum, sub presiunea timpului foarte scurt rămas, graficul normal de implementare a festivalului fiind, deja, cu mult depășit.

În plus, parte dintre artiștii care ar fi trebuit să se afle pe afiș și-au reprogramat sau anulat turneele europene.Toate aceste date analizate în detaliu au condus înspre singura alternativă viabilă și corectă pentru public: evitarea organizării unei ediții de compromis și stabilirea unor noi date, 13 – 17 iulie 2022.

Cu un suport nelimitat și o înțelegere perfectă a situației, toate marile trupe anunțate – twenty øne piløts, Gorillaz & Deftones – au reconfirmat imediat prezența lor pe domeniul Banffy, pentru anul viitor. Toate biletele achiziționate pentru ediția a 8-a rămân valabile pentru noile date din 2022,detalii și opțiuni urmând a fi comunicate în următoarele zile.

Echipa Electric Castle își dorește ca acest ultim an, în care așteptarea revenirii la normalitate afost o provocare pentru toată lumea, să nu fi trecut în zadar. Organizatorii, prin intermediulorganizațiilor din care fac parte, speră în reluarea, în cel mai scurt timp, a discuțiilor legate demăsurile aplicabile evenimentelor, pentru ca acestea să fie pe deplin clarificate, astfel încâtplanurile de a oferi experiența Electric Castle, în această vară, chiar și într-o formă modificatăși adaptată, să poată prinde contur.

Untold şi Neversea, la un pas să fie reprogramate. Edy Chereji: Nicăieri în lume nu poţi să organizezi un eveniment unde să asiguri o distanţare de doi metri

De asemenea, alte două festivaluri sunt la un pas să fie reprogramate. E vorba despre Untold și Neversea. Cel mai probabil ele nu vor avea loc nici vara aceasta, iar organizatorii critică dur măsurile de relaxare anuntate de Guvern. Ei spun că la aceste festivaluri nu se poate respecta distanţarea de doi metri între participanti.

Organizatorii festivalurilor sunt nemulţimţi de reguli impuse de autorităţi pentru evenimentele publice, avertizând că la astfel de festivaluri nu se poate asigura o distanţare de doi metri între participanţi.

„Suntem nemulţumiţi de faptul că am discutat cu autorităţile până acum, am propus soluţii şi după toate aceste întâlniri am primit un set de norme şi măsuri care nu se pot aplica la evenimentele noastre. Nicăieri în lume nu poţi să organizezi un eveniment unde să asiguri o distanţare de doi metri. Noi am propus un set de norme, care odată aplicate ar transforma evenimentele în cele mai sigure locuri.

Prin aceste măsuri, autorităţile au reuşit să compromită următoarele luni în ceea ce priveşte organizarea de evenimente. Aceste norme nu pot fi respectate de nicio firmă şi persoană care îşi doreşte să organizeze evenimente.

Eu sper ca autorităţile să revină asupra acestor norme. Noi nu renunţăm la dorinţa de a face festivalurile noastre. Speram ca premierul să îşi ţină promisiunea şi să implice. Aceste măsuri sunt bune doar pentru evenimentele publice”, a declarat Edy Chereji, directorul de comunicare și markenting al festivalului Untold, citat de Alephnews.ro.


loading...
Partenerii noștri