Primul focar de COVID din România, valul 4! Un centru de asistență socială din Buzău: copii și angajați infectați

Primul focar de Covid19 din România, valul 4, este la un centru de asistență socială din Buzău unde au fost depistați pozitiv 2 angajați și 6 copii.

28 aug. 2021, 23:09
Primul focar de COVID din România, valul 4! Un centru de asistență socială din Buzău: copii și angajați infectați

Primul focar de Covid19, din țara noastră, din valul al patrulea, a fost înregistrat la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă şi evaluare din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Buzău.

Potrivit autorităților au fost depistați pozitiv, în urma testării rapide, doi angajați și șase copii,

„În data de 28.08.2021, 8 persoane din cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgenţă şi Evaluare aparţinând DGASPC Buzău (2 angajaţi – educatori şi 6 beneficiari – copii) au fost testaţi cu teste rapide care au indicat rezultat pozitiv pentru SARS-CoV2. Toate au simptomatologie uşoară şi au fost evaluate în UPU. Revenim cu amănunte după finalizarea anchetelor epidemiologice” au transmis sâmbătă reprezentanţii Instituţiei Prefectului.

Sâmbătăt la Buzău au fost raportate 11 cazuri de Covid 19, iar 6 persoane din cele infectate  erau vaccinate. Pacienţii au vârste cuprinse între 35 de ani şi 91 de ani.

„În afara celor 11 cazuri, a mai fost înregistrat încă un caz pozitiv de infectare la o pacientă în vârstă de 42 de ani, revenită pe teritoriul României din Turcia pe data de 19 august 2021. Aceasta s-a testat conform legislatiei în ziua a-8-a de carantină. Deoarece de la intrarea pe teritoriul României, pacienta s-a aflat în carantină, locul de infectare a fost stabilit ca fiind în străinătate, astfel că acest caz nu a fost alocat judetului Buzău. Pacienta este izolată iar ancheta epidemiologică este în desfăşurare”, a anunțat Instituţia Prefectului Buzău, potrivit G4Media.

Focar de COVID după o petrecere organizată de Obama

Focar de COVID

după o petrecere organizată de Obama. Potrivit Dailymail.co, cu toate acestea, oficialii din domeniul sănătății observă că este încă prea devreme pentru a cunoaște dacă sutele de oaspeți și muncitori adunați fără mască au contribuit la creșterea cazurilor.

„În acest moment nu suntem conștienți de niciun caz legat de  petrecerea Obama”, a declarat pentru DailyMail.com agentul de sănătate din Tisbury și purtătorul de cuvânt al consiliilor de sănătate Maura Valley. „Este puțin prea devreme și singurul mod pe care îl vom cunoaște este prin urmărirea completă a contactelor.”

Sute de oameni au participat la ziua de naștere a lui Obama, zburând din toată țara și adunându-se sub corturi unde petrecătorii dansau, mâncau și beau toată noaptea pe moșia sa din Edgartown.

În săptămâna care a precedat petrecerea sa, 48 de cazuri noi au fost raportate pe insulă până sâmbătă, dublu față de săptămâna precedentă. Numărul de cazuri a crescut în fiecare zi de atunci, cu șase duminici, șapte luni, 10 marți, 13 miercuri, 18 joi și 20 vineri.

Aproximativ 400 de persoane s-au prezentat la petrecerea lui Obama, toată lumea, de la Jay Z și Beyonce la Chrissy Teigen și John Legend.

Până astăzi, 34.353 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În ultimele 24 de ore, au fost 5 decese de Covid. Până astăzi, 16 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.087.509 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.049.958 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 286 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, 34.353 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 15.08.2021 (10:00) – 16.08.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 5 decese ( 2 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județele Călărași, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Suceava.

Dintre acestea, 2 decese a fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 2 la categoria de vârstă 60-69 ani și 1 la categoria de peste 80 de ani. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru două dintre persoanele decedate nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Nu sunt raportate decese anterioare intervalului de referință. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 941. Dintre acestea, 121 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.889.244 de teste RT-PCR și 2.087.521 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 4.890 de teste RT-PCR (1.730 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 3.160 la cerere) și 13.844 de teste rapide antigenice.