Primul fotbalist activ din Anglia care recunoaşte că este homosexual. „Am ascuns cine sunt cu adevărat”

Jake Daniels, un mijlocaş în vârstă de 17 ani care joacă pentru Blackpool, club din Championship (liga a doua engleză), a devenit primul jucător profesionist britanic activ care a recunoscut public că este homosexual.

17 mai 2022, 11:06
Primul fotbalist activ din Anglia care recunoaşte că este homosexual. „Am ascuns cine sunt cu adevărat”
Jake Daniels a devenit primul jucător profesionist britanic activ care a recunoscut public că este homosexual

Primul fotbalist activ din Anglia care recunoaşte că este homosexual.

Primul fotbalist activ din Anglia care recunoaşte că este homosexual. „Am ascuns cine sunt cu adevărat”

„Sezonul acesta a fost fantastic pentru mine pe teren. Am jucat primul meu meci la profesionişti, am marcat 30 de goluri cu echipa de rezerve, am semnat primul meu contract profesional”, a spus Jake Daniels pe site-ul oficial al clubului. „Dar în afara terenului, am ascuns cine sunt cu adevărat. Toată viaţa am ştiut că sunt gay şi simt că acum sunt gata să anunţ şi să fiu eu însumi”, a mai spus Jake Daniels.

Sportivul a mai spus şi că şi-a dat seama că e gay „la 5 sau 6 ani. Dar te gândeşti că într-o zi o să-ţi faci o prietenă şi te vei schimba şi o să fie bine. Dar pe măsură ce îmbătrâneşti realizezi că nu te poţi schimba pur şi simplu. Nu merge aşa!”.

Un fotbalist celebru a recunoscut public că este GAY. Până anul trecut a avut IUBITĂ

Căpitanul Angliei, Harry Kane a spus că Daniels merită „un credit masiv” și a subliniat că „fotbalul ar trebui să fie primitor pentru toată lumea”, în timp ce Rio Ferdinand, fostul fundaș al Manchester United, a cerut „un mediu sigur și susținere pentru persoanele LGBTQ+ în fotbal și nu numai”.

Un fotbalist a recunoscut că este homosexual şi şi-a anunţat retragerea

În anii ’90, Justin Fashanu a fost primul jucător profesionist englez care a recunoscut că este homosexual. Internaţional de tineret, Fashanu a jucat, printre altele, pentru Norwich City, Nottingham Forest, Southampton şi West Ham United. A fost primul fotbalist de culoare care a costat un milion de lire, în 1981, când a trecut de la Norwich City la Nottingham Forest. Pe 2 mai 1998, la 37 de ani, s-a sinucis. „Sper ca Iisus, pe care l-am iubit, să mă primească acasă”, a scris fotbalistul în scrisoarea de adio.