Primul loc din România unde masca redevine obligatorie de luni! A crescut masiv numărul de infectaţi cu Covid-19

Incidența cazurilor de persoane infectate cu Covid-19 a crescut rapid în ultima vreme. Din acest motiv, chiar dacă numărul îmbolnăvirilor nu a depășit pragul stabilit de autorități, unele instituții au decis să acționeze preventiv.

09 iul. 2022, 13:07
Primul loc din România unde masca redevine obligatorie de luni! A crescut masiv numărul de infectaţi cu Covid-19
Primul loc din România unde masca redevine obligatorie de luni!

Primul loc din România unde masca redevine obligatorie! O instituție din România a decis ca masca să redevină obligatorie. Este cazul Spitalului Județean de Urgență Slatina, acolo unde, începând de luni, 11 iulie, masca va deveni din nou obligatorie atât pentru personalul medical, cât și pentru persoanele care vizitează pacienții. De asemenea, conducerea unității a decis să intensifice măsurile de triaj epidemiologic pentru toate persoanele care intră în spital, anunță Gazeta Oltului.

Conform datelor raportate de DSP Olt, incidența COVID cumulată la nivelul județului este de 0,21 de cazuri la mia de locuitori, ceea ce reprezintă o creștere importantă față de perioada precedentă. Au fost confirmate îmbolnăviri în 27 de localități din județul Olt, cea mai mare incidență fiind în: Giurăvești (1,45), Osica de Jos (1,36), Făgețelu (1,3), Stoicănești (1,3) și Optași-Măgura (0,92).

Experții în sănătate lansează bomba, mare atenție! Poți lua Covid-19 din nou și după patru săptămâni din cauza noii subvariante a Omicron

Și în București, situația din spitale devine complicată, pe măsură ce acestea sunt aproape pline, inclusiv cele de pediatrie. De exemplu, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, toate cele 30 de paturi destinate îngrijirii bolnavilor de Covid-19 sunt deja ocupate. Nici la Timișoara, lucrurile nu stau prea bine. Doar în ultimele 48 de ore, șase minori au fost internați, trei dintre ei fiind sugari. Din fericire, starea lor este una bună, în condițiilor în care noua subvariantă Omicron B.A.5 nu produce atât de multe infecții severe.

EXCLUSIV Val de infectări cu COVID-19 în România. Octavian Jurma anunţă revenirea pandemiei: „Masca să fie o necesitate”

Experții susțin că suntem în pragul celui de-al șaselea val de Covid-19, care ar putea atinge, în România, un vârf de peste 10.000 de infectări pe zi, chiar în luna august, în plină perioadă a concediilor.