Primul marfar românesc pe teritoriul sârb VIDEO

Cel mai mare operator feroviar privat din România a inaugurat primul tren marfar românesc în Serbia.

26 mart. 2018, 18:57
Primul marfar românesc pe teritoriul sârb VIDEO

O companie românească de renume a ajuns să fie primul operator feroviar privat în Serbia. Săptămâna trecută a fost inaugurat trenul marfar românesc pe teritoriu sârbesc.

Trenul aparţine companiei Grampet Group, societate cu capital românesc şi circulă între Stamora Moraviţa şi Pancevo şi retur.

„Eu cred că este o reuşită nu a lui Gruia Stoica, ci a României pentru că în afara ţării pe oriunde mă duc se spune „din România”, nu Gruia Stoica. Am reuşit să devenim primii operatori privaţi din Serbia”, a declarat Gruia Stoica.

 

Noua rută feroviară va face astfel posibil accesul la trasee comerciale importante care leagă Vestul Europei de Asia.

„Am reuşit acelaşi lucru şi în Bulgaria, şi în Austria, în Croaţia, în Germania. Cunoscând situaţia prin care noi trecem în Romînia, cunoscând problemele din România, zic ca este o perforanta a Grampet Group, având în vedere că în 2013 era singura societate românescă, cu capital românesc de avengură europeană”, a mai spus Gruia Stoica.

Grampet Group exploatează un parc de peste 16.500 de vagoane și 400 de locomotive, iar inaugurarea traseului spre Serbia situează compania în topul firmelor din România.