Primul ministru care ascultă ordinul premierului Florin Cîţu a raportat execuţie bugetară de peste 90%

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, portofoliu aflat la PNL prin acordul din coaliţia de guvernare, este primul care s-a conformat cererii premierului Florin Cîţu, care a cerut tuturor şefilor de ministere să prezinte public execuţia bugetară din prima jumătate de an, lăsând să se înţeleagă că membrii executivului care nu o vor face riscă remanierea.

30 iul. 2021, 21:55
Primul ministru care ascultă ordinul premierului Florin Cîţu a raportat execuţie bugetară de peste 90%

Ministerul Culturii a avut prevăzute credite bugetare de 428.523.000 de lei şi a precizat că în luna iulie au fost recuperate sumele necheltuite prin semnarea a patru contracte ce vizează investiţii pentru Timişoara Capitală Europeană a Culturii şi pentru consolidarea, restaurarea şi amenajarea Muzeului Naţional „George Enescu” – Palatul „Cantacuzino”, casa memorială şi anexa.

Într-o declaraţie publicată online, el a transmis: „Salut iniţiativa prim-ministrului Florin Cîţu. Românii trebuie să ştie şi să înţeleagă ce se întâmplă cu taxele şi impozitele pe care le plătesc şi care este ponderea tipurilor de cheltuieli în bugetul fiecărei instituţii. Pentru semestrul I, Ministerul Culturii a avut prevăzute credite bugetare în valoare totală de 428.523 mii lei, din care a efectuat plăţi totale în sumă de 386.899 mii lei, fapt ce reprezintă o execuţie de 90,29% a bugetului pentru această perioadă”.

Execuţia bugetară a Ministerului Culturii se găseşte detaliată pe site-ul instituţiei

„Am reuşit să recuperăm în luna iulie sumele necheltuite prin semnarea a 4 contracte ce vizează obiective de investiţii importante pentru Timişoara Capitală Europeană a Culturii şi pentru consolidarea, restaurarea şi amenajarea Muzeului Naţional „George Enescu” – Palatul „Cantacuzino”, casa memorială şi anexa”, a adăugat ministrul.

Execuţia bugetară pe primul semestru, detaliată, este publicată pe site-ul ministerului.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Răzvan Cuc îl face praf pe Drulă după scandalul CFR: „Trebuie demis. El nu a gestionat nimic, eu m-aș fi dus imediat la fața locului. Șeful CFR e un incompetent”


loading...
Partenerii noștri