Primul ministru, impresionat de Vladimir Putin

Primul ministru ungar Viktor Orban îl impresionează pe președintele rus Vladimir Putin cu înțelepciunea, expertiza vastă, pragmatismul și suveranitatea în abordări, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov.

04 nov. 2019, 18:43
Primul ministru, impresionat de Vladimir Putin

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, premierul ungar se remarcă printre alți lideri europeni, anunță TASS.

„Ungaria este o țară foarte neobișnuită și are un lider foarte neobișnuit. Este evident că președintelui Putin îi place Orban”, a spus Peskov.

„Este un om înțelept cu experiență uriașă, practic în toate abordările și este pragmatic. Asta îl impresionează pe președintele nostru.” Potrivit lui Peskov, premierul ungar se remarcă printre alți lideri europeni.

Secretarul de presă prezidențial rus a subliniat că Ungaria nu lamentează dependența de aprovizionarea cu energie rusă și utilizarea lor ca armă politică.

„Cumpără pragmatic. Mai mult, și-au umplut toate instalațiile de depozitare subterane a gazelor. Mai mult, au avut deja un acord cu Gazprom pentru anul viitor. Au convenit într-un mod absolut pragmatic, ceea ce este benefic atât pentru Gazprom, cât și pentru Ungaria, întrucât și-au asigurat total securitatea energetică „, a adăugat el și a subliniat că Ungaria satisface peste 50% din cererea sa de petrol și gaze cu ajutorul importurilor din Rusia.

Președintele rus Vladimir Putin și premierul ungar Viktor Orban au purtat discuții la Budapesta pe 30 octombrie. Discuțiile s-au concentrat pe normalizarea relației ruso-UE, criza Ucrainei și tranzitul energetic. O gamă largă de acorduri în domeniul asistenței sociale și sportului au fost semnate în prezența liderilor ruși și maghiari.