Primul model de inimă artificială a fost creat de cercetătorii de la Harvard

Inginerii de la Harvard au creat o inimă artificială care ar putea fi transplantată la oameni. Cercetătorii au creat întocmai structurile unice care alcătuiesc inima omului.  Această revoluție a medicinei a fost posibilă datorită unei metode unice de creare a fibrelor care alcătuiesc inima.

20 iul. 2022, 19:51
Primul model de inimă artificială a fost creat de cercetătorii de la Harvard
Primul model de inimă artificială a fost creat de cercetătorii de la Harvard

Primul model de inimă artificială a fost creat de cercetătorii de la Harvard. Această evoluție a fost posibilă folosind o nouă metodă de fabricație aditivă a textilelor, Focused Rotary Jet Spinning (FRJS), care a permis fabricarea de mare randament a fibrelor aliniate elicoidal cu diametre cuprinse între câțiva micrometri până la sute de nanometri. Dezvoltate la SEAS de Kit Parker’s Disease Biophysics Group, fibrele FRJS direcţionează alinierea celulară, permiţând formarea de structuri controlate de inginerie tisulară, potrivit Science Daily.

În SUA, principala cauză de mortalitate sunt bolile cardiovasculare, iar această descoperire ar putea salva mii de vieți în viitor. Această descoperire ar fi un real succes și o speranță în plus pentru bolnavii care necesită un transplant de inimă. Inginerii de la Harvard ar putea da curs unui nou capitol în istoria medicinei.

Alimentul banal care ar putea să ne salveze de boli grave. Incredibil ce au descoperit cercetătorii români

„Este locul pe care îl accesăm atunci când suntem capabili să facem ceea ce de obicei nu putem face. Este, de fapt, propria noastră sursă de auto-securitate. Este locul în care mergem atunci când trebuie să găsim răspunsuri la anumite lucruri. Este acolo unde se naște eroul din tine”. Mai mult, echipa de ingineri a demonstrat că procesul poate fi extins până la dimensiunea unei inimi de balenă: „Inima este un organ electric. Produce, de departe, cea mai puternică sursă de bio-electricitate din corpul nostru de până la 40-60 de ori mai puternică decât a doua cea mai puternică sursă, care este creierul nostru”.

O nouă terapie revoluţionară face furori. Medicii spun că transplantul de fecale ar putea opri îmbătrânirea