Primul naufragiu din Mediterana, din acest an, a făcut 64 de morţi din rândul migranţilor

Şaizeci şi patru de migranţi au decedat în primul naufragiu cu victime din acest an în Marea Mediterană, produs sâmbătă în largul coastelor libiene, la nord de Tripoli, a anunţat luni Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM).

08 ian. 2018, 13:31
Primul naufragiu din Mediterana, din acest an, a făcut 64 de morţi din rândul migranţilor

Conform purtătorului de cuvânt Flavio Di Giacomo, 64 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar 86 au supravieţuit naufragiului.

Sâmbătă, paza de coastă italiană anunţase că a recuperat opt cadavre şi 94 de supravieţuitori, în timp ce organizaţia umanitară germană Sea-Watch a vorbit despre ‘cel puţin’ 25 de morţi.

Separat, marina libiană a comunicat pe Facebook că a salvat 272 de migranţi, printre care 53 de femei şi 56 de copii, de pe două ambarcaţiuni de cauciuc, recuperând de asemenea cadavrele a două femei. Migranţii, de diferite naţionalităţi africane, au fost transportaţi înapoi spre Libia, a precizat marina.

Citeşte şi Criza migranţilor: Peste 250 de persoane salvate de pe Marea Mediterana în noaptea de Crăciun

Potrivit unui purtător de cuvânt, este probabil ca vremea favorabilă să determine şi alţi migranţi să-şi rişte vieţile pe mare în zilele următoare. El a estimat la aproape un milion numărul migranţilor ilegali aflaţi pe teritoriul Libiei.

În postarea sa pe Facebook, marina libiană a criticat organizaţii umanitare străine, precum OIM, susţinând că Semiluna Roşie libiană este singura care ar trebui să ofere asistenţă migranţilor în Libia.

Italia şi Uniunea Europeană încearcă să asigure un acces mai bun al organizaţiilor străine în taberele de detenţie din Libia, ca răspuns la relatările privind relele tratamente cărora le sunt supuşi migranţii.