Primul PREOT ROMÂN care a recunoscut că ESTE HOMOSEXUAL, AMENINŢAT cu moartea. „Trebuia să stau în banca mea”

La vârsta de 15 ani, Dimitrie Bica a ales viaţa monahală şi s-a refugiat într-o mânăstire. Zece ani mai târziu, devenea preotul Dimitrie, un slujitor al lui Dumnezeu extrem de respectat şi îndrăgit de către credincioşi. O dezvăluire avea să îl transforme în protagonistul celui mai mare scandal sexual.

30 apr. 2015, 07:35
Primul PREOT ROMÂN care a recunoscut că ESTE HOMOSEXUAL, AMENINŢAT cu moartea. „Trebuia să stau în banca mea”

În anul 2002, bărbatul mărturisea public orientarea sexuală, susţinând că în sânul bisericii există şi alţi prelaţi asemenea lui, scrie spynews.ro. Totul s-a întâmplat în cadrul unei emisiuni televizate care avea ca temă homosexualitatea. Preotul a intervenit telefonic şi şi-a recunoscut în direct orientarea sexuală. Curând, spune el, au început ameninţările.

Citeşte şi Un preot întoarce creştinismul pe dos. „IADUL este o invenţie a bisericii pentru a controla minţile oamenilor”

„În anul 2002 am vorbit pentru prima oară despre ceea ce sunt cu adevărat şi mi-am dat demisia din funcţia de preot al Bisericii Ortodoxe. Am ales să fug. În 2006, atunci când România nu se integrase în comunitatea europeană, eu am ales să fug. M-am refugiat în Italia, unde am primit azil politic. Am fugit pentru că am fost ameninţat. Viaţa mea şi a familiei mele a fost pusă în pericol. Doar pentru că am avut curajul şi sinceritatea de a spune cine sunt cu adevărat. Am fost umilit şi batjocorit”, a povestit Dimitrie Bica.

Ajuns în Italia, bărbatul şi-a reluat viaţa de la zero. A căutat alinare şi înţelegere în sânul altor biserici, tocmai în Milano. Aşa a ajuns Dimitrie Bica să slujească în cadrul unei biserici italieneşti. „Dacă aş fi avut mintea de acum cu siguranţă nu aş fi făcut greşeala enormă să-mi expun într-o ipostază cât se poate de neavantajoasă viaţa. Sunt un om normal, corect, sincer şi cât se poate de echilibrat. Dovada este faptul că sunt un om respectat de către românii din Italia şi nu numai”, a mărturisit bărbatul.

Citeşte şi Biserica se războieşte cu Fiscul. Preot: „Este imposibil să faci evaziune fiscală la parohie”

Trăieşte în castitate

„Eu trăiesc în castitate. Sunt acasă cu mama şi o maică. Mă lupt cu patimile mele. Un copil la 25 de ani ce putea să facă? Trebuia să îmi văd de păcatele mele, de liniştea mea. Trebuia să stau în banca mea la vremea respectivă. Eu am crescut într-o familie de oameni serioşi, curaţi. Părinţii mei nu au ştiut de orientarea mea sexuală. Nu puteam să le spun. Au văzut un nebun la televizor. Mi-era ruşine să le zic. Mi-e ruşine de mama mea, nu pot să îi spun nici măcar că mă doare un picior. Am un respect faţă de părinţii mei. Faţă de mama mea, în special. Am primit o palmă de la tatăl meu şi o mângăiere de la mama mea”, a mai spus preotul.

„Mi-e ruşine”

În urma scandalului sexual, Dimitrie Bica a trecut prin momente greu de închipuit. După ce reprezentanţii Bisericii Ortodoxe l-au pus la zid, în urma dezvăluirilor halucinante, credincioşii l-au privit cu scepticism. „Credincioşii au fost bombardaţi de către preoţii din Patriarhia Română din Italia cu informaţii împotriva mea. De la acuzaţii cât se poate de ridicole, până la tot felul de lucuri care nici măcar nu ar putea să existe în mintea unui om sănătos. Ei au venit din curiozitate, voiau să vadă acest monstru, acest antihrist şi şi-au dat seama că sunt un om cât se poate de normal. Am ajut foarte multă lume. Regret enorm şi recunosc că sunt un om care a făcut Biserica Ortodoxă de ruşine. Îmi este ruşine”, a adăugat, vizibil afectat, preotul.

În ciuda orientării lui sexuale, Dimitrie Bica povesteşte că nu este de acord cu relaţiile între homosexuali. „Atenţie. Am fost şi sunt împotriva a tot ce înseamnă imoralitate, marşuri, parade, căsătorii. Nu aşa creşti un copil. Cu doi bărbaţi. Ci cu mamă şi cu tată. Eu aşa am crescut. Am fost alăptat la sânul familiei mele”, a conchis Dimitrie Bica.