Primul președinte care a donat plasmă. ”Vă încurajez pe toți să o faceți”

Președintele Poloniei a fost infectat cu coronavirus în urmă cu o lună. Andrzej Duda a avut o recuperare rapidă și este primul șef de stat care a donat plasmă.

23 nov. 2020, 21:56
Primul președinte care a donat plasmă. ”Vă încurajez pe toți să o faceți”

Primul președinte care a donat plasmă. Andrzej Duda și-a încurajat cetățenii să doneze plasmă și să salveze vieți. Polonia raportează zeci de mii de cazuri de infectare cu coronavirus pe zi. În total peste 870.oo0 de persoane au fost confirmate și alte 13.00 și-au pierdut viața în urma infecției cu virusul.

Citește și: Focurile de artificii de Revelion, interzise în Germania. Decizie fără precedent luată de guvernul de la Berlin în contextul pandemiei

„Acum câteva săptămâni am fost infectat cu COVID-19 și mi-am revenit cu bine. Astăzi am donat plasmă și vă încurajez pe toți să o faceți. Mulți oameni au nevoie de ajutorul nostru! Dacă ai fost bolnav, te-ai recuperat și organismul tău au dezvoltat anticorpi, sprijină-i pe ceilalți care au nevoie de ajutor! Plasma ta ar putea salva viața cuiva. Cu siguranță a meritat!“ , a fost mesajul postat de președinte pe Facebook.

Primul președinte care a donat plasmă. Șeful de stat al Poloniei a fost confirmat cu coronavirus în urmă cu o lună. Starea de sănătate a acestuia a fost una bună, fiind în permanentă legătură cu medicii.

Centrele comerciale din Polonia se redeschid pe 28 noiembrie

Centrele comerciale din Polonia se vor redeschide pe 28 noiembrie, a anunţat sâmbătă premierul polonez Mateusz Morawiecki (foto), citat de Reuters, relatează Agerpres.

Şcolile din Polonia vor rămâne închise până la 24 decembrie, măsura fiind luată în contextul pandemiei de COVID-19. De asemenea, autoritățile poloneze au decis închiderea sălilor de concerte, teatrelor şi altor obiective publice.

În Polonia, carantina obligatorie durează 10 zile pentru persoanele care nu prezintă simptome de COVID-19. Ţara a înregistrat în ultimele săptămâni o creştere a numărului de persoane testate pozitiv.

Recent, autoritățile poloneze au descoperit 18 cazuri de infecție cu coronavirusul în rândul muncitorilor de la fermele de nurci americane. Cu toate acestea autoritățile afirmă că nu cred că aceștia au fost infectați de animale, transmite Reuters.