Primul primar din Bucureşti care şi-a preluat mandatul 2016-2020, validat joi: Mugur Mihai Toader de la Sectorul 2

Primul din primarii noi din București, desemnați în urma alegrilor din 5 iunie, care și-a preluat mandatul 2016-2020 este edilul Sectorului 2, Mugur Mihai Toader. El a depus joi jurământul, alături de o echipă de 27 de consilieri locali, cei mai mulți fiind din formațiunea politică pe care o reprezintă PSD+UNPR. 

23 iun. 2016, 13:03

Mugur Mihai Toader este mebru PSD din 1999, fiind și vicepreședinte al Organizației Mun. București PSD. El a absolvit Facultatea de Geologie Geofizică, specializarea Geochimie din cadrul Universității București și are un master în Managementul Afacerilor Publice la SNSPA. 

Potrivit ultimei declarații de avere, Mugur Mihai Toader deține două terenuri, respectiv un sfert dintr-un terenagricol de opt hectare în Argeș și un sfert dintr-un teren intravilan de 1,4 hectare tot în Argeș. El are un apartament în București luat în 2012 și o cotă de 25% dintr-o casă de vacanță la Argeș. 

Noul edil al Sectorului 2 deține un autoturism Dacia cumpărat în anul 1998 și are tablouri, bijuterii și icoane evaluate la aprox. 10.000 euro. 

Conform declarației de avere, primarul Sectorului 2 are o datorie de 30.000 de euro la o persoană fizică, fără a fi menționată și data la care trebuie să restituie banii înapoi. 

Mugur Mihai Toader a deținut, între 2012-2016, funcția de viceprimar al Sectorului 2 și a asigurat interimatul la Primăria Sectorului 2 după ce fostul edil Neculai Onțanu a fost trimis în judecată. 

Din funcția de viceprimar, Mugur Mihai Toader a încasat anul trecut 46.500 de lei, veniturile sale fiind completate de cele ale soției, consilier superior la Hidrotarnita SA, aflată în șomaj tehnic. 

Cine sunt noii consilieri locali ai Sectorului 2

Alături de noul primar al Sectorului 2 au depus jurământul și cei 27 de consilieri aleși, după cum urmează:

– PSD+UNPR Mihăilă Dumitru Cătălin, Bughiu Iolanda Luminița, Beldeanu Augustin Lucian, Cosmescu Marius, Radu Gheorghe, Popescu Lenuța, Costache Jean, Iliescu Constantin Cristinel, Oprea Dumitru și Boblea Ioan

– PNL Dinu Alexandru, Zaharia Răzvan Cristian, Feroiu Dumitru Silviu, Popescu Dan Cristian, Lăzăroiu Ioana Gela, Miclea Niculina

– ALDE Ciornohac Ionuț Alexandru,, Metehău Andrei George

– USB Riesch Antheia Aleksandra, Chiricuță Ion, Neagu Anda Cristina, Alexandru Adrian și Bugner Antoneta Georgeta Alexandra

– PMP Militaru Marian Cătălin, Șerpescu Cătălin Constantin

– PER Pușcașu Marian. 

Joi, 23 iunie 2016, a avut loc şedinţa de constituire a Consiliului Local al Sectorului 2 cu următoarea ordine de zi:
• alegerea comisiei de validare a mandatelor de consilieri locali;
• prezentarea rezultatelor alegerii Primarului Sectorului 2,
• validarea mandatelor de consilieri locali aleşi;
• depunerea jurământului de către fiecare consilier local,
• declararea Consiliului Local al Sectorului 2 ca legal constituit;
• alegerea preşedintelui de şedinţă a Consiliului Local al Sectorului 2;
• ceremonia de depunere a jurământului de către primarul sectorului 2.