Doi pacienți COVID în stare gravă, transferați din România la spitale din străinătate la cerere familiei

Un bărbat internat în stare gravă la Spitalul Judeţean Sibiu este primul român cu COVID-19 care va fi tratat în străinătate. La cererea familiei sale, el a fost dus cu un avion charter în Germania. Al doilea pacient COVID-19, în stare gravă, a fost transferat de la Spitalul Militar de Urgenţă din Sibiu, într-un spital tot din Germania.

20 nov. 2020, 14:43
Doi pacienți COVID în stare gravă, transferați din România la spitale din străinătate la cerere familiei
Primul român cu COVID-19 tratat în străinătate sursa foto: Facebook - Spitalul Victor Babeş Timisoara

Un bărbat de 67 de ani, diagnosticat cu COVID-19, internat în stare gravă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu, a fost transferat în străinătate, la solicitarea familiei. Este primul caz de pacient COVID-19 transferat în străinătate. S-a întâmplat în data de 18 noiembrie.

„Am avut o solicitare de transfer în străinătate. (Pacientul n.r.) a fost transferat în condiţii de siguranţă, asigurat medical, la solicitarea familiei”, a explicat directorul medical al spitalului, medicul Florin Grosu, citat de Agerpres.

Citeşte şi: Alexandru Rafila, avertisment terifiant despre COVID-19. „Vom înregistra tot mai multe decese în următoarele săptămâni”

primul dintre ei a fost transferat în 18 octombrie, fiind vorba despre un bărbat de 67 de ani

Primul român infectat cu COVID-19 tratat în străinătate. A avut nevoie de un „plămân artificial”

Reprezentanţii Spitalului Judeţean din Sibiu au explicat că transferul a fost cerut deoarece bărbatul infectat cu noul coronavirus avea nevoie de aparatul ECMO, numit popular „plămân artificial”.

„În urma apariţiei în mass-media a unei ştiri privind transferul unui pacient al SCJU Sibiu în străinătate, facem următoarele precizări: în data de 17 octombrie, la solicitarea familiei, un pacient în vârstă de 67 de ani, de sex masculin, a fost transferat în Germania, respectându-se toate protocoalele de transfer intra-spitalicesc. Pacientul era în stare gravă, a fost preluat de o echipă medicală şi asistat în timpul transferului cu aparat ECMO”, se arată într-un comunicat emis de unitatea medicală.

Citeşte şi: BILANŢ CORONAVIRUS 20 NOIEMBRIE. Peste 9.000 de cazuri pozitive şi 160 de decese în ultimele 24 de ore

 

Al doilea pacient COVID-19, transferat din România în Germania

Al doilea pacient cu COVID-19, în stare gravă, a fost transferat de pe Secţia ATI din Spitalul Militar de Urgenţă din Sibiu, într-un spital din Germania, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al spitalului, plt. maj. Iancu-Paul Pereanu. Și acest transfer s-a făcut tot la solicitarea familiei în urmă cu două zile.

 

Judeţul Sibiu, focar de COVID-19. Rata de infectare este de 8.9

La Spitalul Judeţean din Sibiu sunt trataţi cei mai mulţi pacienţi cu COVID-19 din judeţ.

Judeţul Sibiu a raportat o rată a infectării de 8,9 la mia de locuitori, situându-se pe primul loc în ţară, potrivit raportării transmise, vineri, de Grupul de Comunicare Strategică.

Cătălin Denciu, medicul erou de la Neamţ, nu are coronavirus, potrivit celor mai noi date venite din Belgia în urmă cu trei zile. Reamintim că ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat luni seară că doctorul a avut un test pozitiv pentru COVID-19 făcut la Spitalul Floreasca.

Citeşte şi: Cătălin Denciu, medicul erou de la Neamţ, nu are coronavirus, aşa cum anunţase Nelu Tătaru