Primul român ucis de gerul năprasnic în acest an. Bărbatul a fost găsit îngheţat pe un câmp

Este iarnă în toată regula în jumătate de ţară, iar meteorologii vin cu noi veşti proaste. A fost emisă o nouă alertă de vreme rea: de luni seară, ninsorile se extind în aproape toată ţara. Gerul cumplit a făcut şi prima victimă din acest an, un om a murit răpus de frig, în Galaţi.

04 ian. 2016, 12:38
Primul român ucis de gerul năprasnic în acest an. Bărbatul a fost găsit îngheţat pe un câmp

În judeţul Dolj ninge de 24 de ore. Utilajele de deszapezire lucreaza fara intrerupere, insa in urma lor se aseaza un nou strat de zapada. În Buzău, oamenii se plâng că doar străzile au fost curăţate, iar pe trotuare e gheaţă.

Un bărbat de 59 de ani, din Galaţi, care a băut alcool şi ar fi adormit în frig după ce a căzut pe gheaţă, a fost găsit mort, sâmbătă, în zona unei ferme agricole unde lucra, medicii legişti stabilind că decesul său a fost provocat de hipotermie.

La faţa locului, a fost trimisă o ambulanţă, însă echipajul medical nu a putut decât să constate decesul bărbatului. Din primele date, a reieşit că bărbatul lucra ca paznic la una din ferme, iar sâmbătă a consumat alcool, după care a ieşit afară, iar la un moment dat a alunecat pe gheaţă şi nu s-a mai putut ridica, astfel că a adormit în frig.

„Este vorba despre un bărbat de 59 de ani găsit în zona unei staţii de alimentare cu apă din Bădălan. Era căzut pe gheaţă în zona staţiei de acolo. Avea o hipotermie destul de ridicată. Probabil după ce a căzut a adormit în frig. La Direcţia de Sănătate Publică s-a raportat astăzi (n.r. – luni) că în urma efectuării necropsiei s-a stabilit că bărbatul a murit din cauza unui stop cardiorespirator consecutiv stării de hipotermie”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi, Valentin Boldea, potrivit Mediafax.

Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili cu exactitate cele întâmplate, surse din rândul anchetatorilor afirmând că pe trupul bărbatului nu au fost găsite urme de violenţă.

Meteorologii au emis o nouă alertă de vreme rea. De luni seară ninsorile se extind şi până marţi vor cuprinde aproape toată ţara.

Vezi şi: Cea mai RECE DIMINEAŢĂ de la începutul anului. Temperaturile au coborât până la minus 23 de grade