Cererea USB de renumărare a voturilor, RESPINSĂ de Biroul Electoral Sector 1. Reacţia lui Clotilde Armand UPDATE

Cererea Uniunii Salvaţi Bucureştiul, de renumărare a buletinelor de vot din mai multe secții din Sectorul 1, a fost respinsă, marți seara, de Biroul Electoral de Circumscripție. Nicuşor Dan ceruse renumărarea voturilor la Sectorul 1, acolo unde a avut loc o răsturnare dramatică de situaţie. Candidata USB, Clotilde Armand, a pierdut în faţa lui Daniel Tudorache, după ce iniţial a fost considerată câştigătoare.

07 iun. 2016, 07:23
Cererea USB de renumărare a voturilor, RESPINSĂ de Biroul Electoral Sector 1. Reacţia lui Clotilde Armand UPDATE

Cu unanimitate de voturi s-a hotărât de Biroul de circumscripție al sectorului 1 respingerea ca neîntemeiată a solicitării USB de renumărare a voturilor„, a declarat președintele Biroului Electoral Sector 1, procuror Alexandru Stoian.

Clotilde Armand acuză Biroul Electoral Sector 1 că este „compus din PSD-UNPR-ALDE-PNL-PMP”. „Intampinarea noastra este respinsa de un Birou Electoral de Sector compus din PSD-UNPR-ALDE-PNL-PMP, desi presedintele BES, procurorul Stoian, recunostea existenta unor probleme „matematice” „, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Președintele Biroului Electoral al sectorului 1, procuror Alexandru Stoian, a anunţat, marţi seară, că la o secție de votare se înregistrează unele probleme cu centralizarea rezultatelor, deoarece sunt câteva date matematice care nu corespund. „La noi, până acum n-au fost probleme. Avem într-adevăr o secție pe care s-ar putea să nu o putem centraliza, astfel încât s-ar putea mâine să se închidă pe București, inclusiv la noi. Se soluționează în acest caz de către Biroul Electoral Municipal„, a spus președintele Biroului Electoral al sectorului 1, procuror Alexandru Stoian, potrivit Agerpres.

Întrebat ce tip de probleme există la această secție, Alexandru Stoian a răspuns: „Sunt câteva date matematice care nu corespund. Nu se fac corelațiile necesare„.

Uniunea Salvați Bucureștiul a cerut renumărarea buletinelor de vot din 18 secții din sectorul 1, apreciind că în acestea „s-a înregistrat o corelație negativă puternic semnificativă” între procentajul voturilor nule și cele pentru candidata USB la Primărie, Clotilde Armand.

Am solicitat renumărarea tuturor buletinelor de vot pentru alegerea primarului din sectorul 1 întrebuințate în secțiile de votare 5, 7, 9, 13, 16, 24, 27, 31, 55, 88, 111, 145, 146, 151, 152, 155, 157 și 158, aflate în circumscripția teritorială a sectorului 1 București. Motivul este că, în aceste secții, între procentajul voturilor pentru Clotilde și cel al voturilor nule, s-a înregistrat o corelație negativă puternic semnificativă (-0,555, nivel de semnificație 99%). Cu alte cuvinte, cu cât au fost mai multe voturi nule, cu atât mai puține pentru candidata USB la Primăria sectorului 1, Clotilde Armand. Mulțumim domnului Mircea Kivu pentru ajutor„, a scris liderul USB, Nicușor Dan, pe Facebook.

Cererea Uniunii Salvați Bucureștiul de renumărare a buletinelor de vot din mai multe secții din sectorul 1 a ajuns, marți, la Biroul Electoral de Circumscripție și ar putea fi soluționată în cursul acestei zile, a precizat președintele Biroului Electoral Sector 1, procuror Alexandru Stoian.

Clotilde Armand, candidatul USB, a obţinut 28,7% din voturi, potrivit datelor provizorii BEC, comunicate luni, fiind depăşită de candidatul PSD, Daniel Tudorache, care a fost votat de 31,1% dintre alegători.

Exit-poll-urile şi primele date oficiale de la BEC, de duminică seara, au dat-o câştigătoare pe Clotilde Armand în sectorul 1.

Potrivit primelor informări provizorii BEC, la sectorul 1 Clotilde Armand (USB) conducea cu 32,3 %, urmată de Dan Tudorache (PSD) – 31,9%, Alexandru Nazare (PNL) – 16,6% şi Eugen Tomac (PMP) cu 7,2%.

REZULTATE ALEGERI LOCALE după centralizarea voturilor din peste 70% secţii

Candidatul PSD-UNPR la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a obţinut 43,45% din voturile valabil exprimate după centralizarea proceselor-verbale din 71% din secţii, în timp ce candidatul USB, Nicuşor Dan, a obţinut 29,93%, candidatul PNL, Cătălin Predoiu – 11,25%, iar candidatul PMP, Robert Turcescu – 6,38%.

Rezultate parţiale BEC pentru funcţiile de primar – PSD a obţinut 37,62% din voturi, PNL – 32,80%, ALDE – 5,74%

PSD a obţinut, în urma alegerilor locale de duminică, 37,62% din voturi pentru funcţiile de primar, la nivel naţional, incluzând şi sectoarele Capitalei, urmat de PNL, cu 32,80% şi ALDE, cu 5,74%, arată rezultatele parţiale anunţate marţi, la ora 10.00, de Biroul Electoral Central, după centralizarea voturilor din aproape 98% din secţiile de votare.

Rezultatele centralizate din 3.122 din totalul de 3.186 de secţii de votare la nivel naţional, reprezentând 97,99%, arată că PSD a câştigat alegerile pentru funcţiile de primar, cu un scor de 37,62%, urmat de PNL – 32,80%, ALDE – 5,74%, candidaţi independenţi – 5,16% şi UDMR, cu un scor de 4,35%.

Aceste rezultate pentru funcţiile de primar, centralizate la nivel naţional, la ora 9.00, şi comunicate de Biroul Electoral Central (BEC) marţi dimineaţă, la ora 10.00, includ şi scorul pentru primăriile de sector din Bucureşti.

Prezenţa la vot a fost de 51,52%. După numărarea voturilor din 3.122 din cele 3.186 de secţii de votare, numărul voturilor valabil exprimate pentru funcţiile de primari este de 7.145.277.

Rezultate parţiale BEC pentru Capitală: Firea – 43,45%, Nicuşor Dan – 29,93%, după centralizarea voturilor din 71% secţii

Aceste rezultate parţiale date publicităţii marţi de BEC sunt obţinute după centralizarea proceselor-verbale din 889 de secţii din Bucureşti din cele 1.252, reprezentând un procent de 71%.

Pe locul al cincilea se află candidatul ALDE, Daniel Barbu, cu 2,95%.

De asemenea, pentru CGMB, potrivit rezultatelor parţiale, Alianţa PSD-UNPR a obţinut 40,85%% din voturi, USB – 24,6%, PNL – 13,24%, PMP – 6,94%, iar ALDE – 6,35%.

Prezenţa la vot a fost de 32,8%.

Următoarele rezultate parţiale vor fi comunicate de BEC marţi, la ora 17.00.