Primul tramvai Astra al STB a fost scos în probe, în Capitală. Cum arată FOTO

Primul tramvai Astra fabricat la Arad a fost scos în probe, luni noapte, în Capitală. Noile garnituri sunt mai rapide şi mai spaţioase, însă sunt prea lungi pentru peroanele din Bucureşti.

19 iul. 2022, 15:41

Primul tramvai Astra al STB a fost scos în probe, în Capitală. Cei de la Asociaţia Metrou Uşor au făcut publice câte fotografii tramvaiul surprins la intersecția Răzoare.

Primul tramvai Astra al STB, scos în probe în Capitală

Citeşte şi STB introduce supracontrol în tramvaie și autobuze: ”Vor fi echipe de controlori care nu poartă vestele albastre cu însemnele de control”

Tramvaiul a fost scos în probe, luni noapte, pe traseul Depoul Militari – Răzoare – Depoul Alexandria. Acesta este doar unul dintre cele 100 de tramvaie fabricate la Arade, care au costat 200 de milioane de euro. Noile tramvaie vor circula pe liniile 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41 şi 55.

Reamintim că garniturile au început să ajungă în Capitală la începutul lunii iunie, însă nu au fost date în folosinţă pentru că peroanele de pe care ar trebui luaţi călătorii sunt mult prea scurte pentru ele.

Noile garnituri sunt mai rapide şi mai spaţioase, au câte 322 de locuri. Acestea au 36 de metri şi sunt prea lungi pentru peroanele din Capitală care măsoară doar 28 de metri.

Sunt necesare intervenţii la peroane pentru punerea în circulație a noilor tramvaie de la Astra Vagoane Călători. Valoarea totală a investiției se ridică la 8,58 milioane de lei cu TVA, iar durata de execuție a lucrărilor este estimată la patru luni.

Din cele 22 de peroane ale liniei 41, STB a reconfigurat în anii trecuți 8 peroane, restul de 14 urmând a fi reconfigurate, potrivit ECONOMICA.NET.

Statiile de tramvai la ale căror peroane se vor realiza lucrări de reconfigurare sunt:
1. Agronomie – ambele sensuri;
2. Casin – ambele sensuri;
3. Podul Ciurel – ambele sensuri;
4. Orsova – ambele sensuri;
5. Drumul Taberei- ambele sensuri;
6. Parc drumul Taberei – ambele sensuri;
7. Brasov – ambele sensuri.

Primarul general al Capitalei a anunțat în luna mai că în şedinţa din 2 iunie a Consiliului General al Capitalei urma să fie aprobate documentaţiile de avizare a lucrărilor de intervenţii pentru 14 peroane de câte 40 de metri.

Citeşte şi Scene demne de cascadorii râsului într-un tramvai din București! Ce a putut să facă o femeie în văzul tuturor, călătorii au crezut că e o glumă – VIDEO