PRIMUL TRANSPLANT de CAP din lume se află în pregătire. Povestea bărbatului care vrea să renunţe la CORPUL SĂU

Un bărbat din Rusia care suferă de o boală rară este dispus să devină primul pacient din lume supus unui transplant de cap. Astfel, el şi-ar păstra doar craniul, în timp ce restul corpului ar fi primit de la o altă persoană aflată în moarte cerebrală.

16 mart. 2015, 09:35

Valeri Spiridonov, în vârstă de 30 de ani, este bărbatul dispus să îşi riste viaţa pentru primul transplant de cap din lume. El suferă de distrofie musculară, boală care îi atrofiază rând pe rând muşchii, potrivit contului său de Twitter.

Sergio Canavero, un neurochirurg italian, spune că deţine secretul pentru succesul unei astfel de operaţii, iar el crede că a rezolvat problema cea mai delicată, refacerea măduvei spinării.

Citeşte şi Primul transplant de penis din lume, realizat cu succes în Africa de Sud

Eu sunt noul doctor Frankenstein”, a spus Canavero.

Rusul este dispus să se lase decapitat pentru a primi un corp sănătos în locul celui cu care s-a născut. Operaţia ar dura câteva zile şi ar fi nevoie de 150 de medici, asistente şi tehnicieni care ar lucra în schimburi.

Corpul va fi pus în şezut. Se adaugă celălalt cap şi se începe reconectarea, suturarea vaselor, coaserea”, explică doctorul.

Citeşte şi Şocanta declaraţie a unui doctor, care l-a transformat în Frankenstein: Pot TRANSPLANTA un cap de OM

Canavero susţine că cercetările pe care le-a făcut până acum pe animale i-au dovedit că poate reconecta fără probleme măduva spinării. Mai mult, l-a convins şi pe tânărul său pacient, deşi familia acestuia se opune categoric.