Primul tronson al bulevardului Buzeşti-Berzei-Uranus, finalizat în iulie. Vezi cum arată FOTO

Primarul General, Sorin Oprescu, a verificat joi stadiul lucrărilor la bulevardul „Diametrala nord-sud Buzeşti-Berzei-Uranus". Edilul speră ca prima etapă a proiectului, mai exact tronsonul dintre Piaţa Victoriei şi strada Vasile Pârvan, să fie finalizată până la sfârşitul lunii iulie.

13 iun. 2013, 14:19

Sper ca în cel mai scurt timp să reuşim să redăm circulaţiei un nou bulevard, adevărata coloană vertebrala a circulaţiei din Centrul Bucureştiului, ce va funcţiona ca alternativă pentru Calea Victoriei şi ruta b-dul Lascar Catargiu, b-dul Magheru şi b-dul Dimitrie Cantemir. În acest moment, se lucrează la ultimul tronson al primei etape a bulevardului care leagă Piaţa Victoriei de str. Vasile Pârvan. Acum sunt aproape finalizate lucrările la reţelele edilitare şi se mai lucrează la carosabil şi la calea de rulare a tramvaiului” , a declarat Sorin Oprescu.

Bulevardul Buzeşti-Berzei-Uranus este un bulevard cu câte două benzi pe sens şi banda pentru biciclişti, cu trotuare cu o lăţime cuprinsă între trei şi cinci metri şi linie de tramvai pe zona mediană, reprezentând o alternativă pentru ruta bulevardelor Lascăr Catargiu – Magheru – Dimitrie Cantemir, dublată de Calea Victoriei.

Proiectul are trei etape, prima vizând tronsonul dintre Piaţa Victoriei – Vasile Pârvan, a doua, Vasile Pârvan – Piaţa George Coşbuc, iar a treia, Piaţa George Coşbuc – Gara Progresul.

În 25 martie, Primăria Capitalei a început lucrările de demolare a Halei Matache, care erau necesare pentru a face loc magistralei rutiere Buzeşti-Berzei, monumentul urmând să fie reconstruit, folosind elementele arhitecturale cu valoare de patrimoniu, pe un amplasament din apropiere.

„Hala Matache – o să o facem încet, încet şi o să o terminăm. Va fi vorba de câteva luni de la începerea acestor lucrări. E marcat locul, este al nostru, mai avem de demolat acolo o rămăşită din clădirile vechi, care nu este clădire de patrimoniu”, a explicat Oprescu la momentul demolării monumentului de patrimoniu.