Primul tronson de autostradă din Moldova va fi deschis miercuri. Drumul e gata cu doi ani înainte de termen

Primul tronson de autostradă din Moldova va fi deschis circulaţiei miercuri, 2 decembrie. Este vorba despre cei aproape 16 kilometri din autostrada A7 care au rol şi de centură a oraşului Bacău.

01 dec. 2020, 13:53
Primul tronson de autostradă din Moldova va fi deschis miercuri. Drumul e gata cu doi ani înainte de termen
Primul tronson de autostradă din Moldova va fi deschis miercuri

Circulația pe primul tronson de autostradă din Moldova va fi deschisă, însă cu restricții pentru că încă vor mai fi lucrări de finalizat. Pe podul de peste Bistrița circulația va fi deschisă doar pe un fir al autostrăzii, dar în ambele direcții, conform Hotnews.

„În urma discuțiilor pe care le-am avut cu antreprenorul, cu beneficiarul, cu cei care răspund de siguranţa rutieră, cu absolut toţi cei implicaţi în procesul de dare în trafic fără niciun risc pentru VO Bacău, pot să vă spun că miercuri, 2 decembrie, vom da în circulație Varianta de Ocolire Bacău”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, citat de Deșteptarea.ro.

Centura ocolitoare a Bacăului face parte din autostrada Moldova

Tronsonul de 16 kilometri de autostradă care va fi deschis miercuri face parte din autostrada A7 care străbate Moldova de la Nord la Sud.

Cei 16 km de autostradă includ proiectul Centurii Bacăului în lungime totală de 32 de km. Restul şoselei are profil de drum național.

Contractul de circa 668 milioane de lei a fost semnat în decembrie 2018 cu asocierea de companii românești UMB-Tehnostrade, chiar din zonă. Lucrările efective au început în martie 2019.

Contractul are un termen de proiectare și execuție de 3 ani pentru toată centura (16,27 km de autostradă plus 14,54 km de drum național cu o bandă pe sens), adică ianuarie 2022.

Deja partea vestică a centurii, drum cu câte o bandă pe sens, între DN11 și DN2, a fost deschisă traficului pe 3 septembrie.

Proiectul variantei ocolitoare Bacău este împărţit în trei sectoare.

  • Sectorul nr. 1 – Autostradă : legatura rutieră DN 2 (sud Bacău) cu DN 2 (nord Bacău), în lungime de 20,180 km sector ce se suprapune cu viitoarea Autostrada Moldova A7 între km 2 + 413 și km 18 + 682; (16,269 km)
  • Sectorul nr. 2 – Drum Național: legatura rutieră de la nord de Bacău între DN 15 și DN 2 în lungime de 3,160 km;
  • Sectorul nr. 3 – Drum Național (cel inaugurat în septembrie 2020): legatura rutieră de la sud de Bacău între DN 2 și DN 11, în lungime de 7,360 km.

Citeşte şi: Ludovic Orban a inaugurat centura din Rădăuţi. Drumul e gata mai devreme


loading...
Partenerii noștri