Primul turist spaţial planifică o misiune către Marte VIDEO

Primul turist spaţial, milionarul Dennis Tito, planifică o excursie către Marte, ce ar urma să aibă loc în 2018. Echipajul unei capsule, un bărbat şi o femeie, ar urma să survoleze Planeta Roşie la 160 de kilometri altitudine. Dacă totul va decurge conform planului, misiunea va dura în total 501 zile.

28 feb. 2013, 07:29

Primul turist spaţial din lume, Dennis Tito, planifică o excursie către Marte. Misiunea, la care vor lua parte un bărbat şi o femeie, va începe în ianuarie 2018 şi va dura aproape un an şi jumătate. Bărbatul a început conferinţa de presa prin a spune că survolarea Planetei Roşii este o misiune uşoară.

Citeşte şi Vedeta care va fi al doilea turist spaţial. Voiajul va dura între 10 zile şi două săptămâni

„Zburăm la circa 160 de kilometri de Marte. Adică, asta înseamnă practic că suntem acolo. Este foarte simplu, pleci, treci pe lângă, foloseşti schimbarea gravitaţională a Marte şi te întorci pe Pământ, ca un bumerang, nu ai nevoie de manevre de propulsie. Este foarte simplu”, a declarat milionarul care are o pasiune pentru turismul spaţial.

Tito a ales data de 5 ianuarie 2018 pentru lansarea misiunii, care va dura 500 de zile. Capsula va include un spaţiu de locuit de 17 metri cubi, cu zonă de dormit foarte bine izolată, ce va putea apăra echipajul de eventuale furtuni solare.

În aprilie 2001, Dennis Tito a petrecut opt zile pe la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale. Aventura a costat 20 de milioane de dolari şi a deschis calea către turismul spaţial.

Dacă ai peste 18 ani, eşti inteligent şi sănătos, ai toate şansele să ajungi pe Marte. O organizaţie non-profit doreşte să trimită primii oameni pe Marte în 2023. Procesul de selecţie va începe în cursul acestui an şi va fi televizat.