Prin viaţă în paşi de dans. Speranţa, singura punte de trecere spre un destin mai bun VIDEO

Alexandru, un copil de 10 ani, este crescut de bunici şi mama, într-un apartament modest din Rahova. Este un copil bun, are diplome de merit la matematică, istorie, română, geografie şi şah, în ciuda faptului că mama este copleşită de greutăţi. Trăiesc dintr-un salariu mic şi cu toate astea băiatul a ajuns dansator de performanţă. Din păcate, mama nu mai face faţă cheltuielilor şi se gândeşte să-l retragă de la cursuri.

16 feb. 2013, 21:39

Într-o ţară în care sărăcia şi violenţa devin tot mai prezente în ochii unui copil, speranţa pentru un destin mai bun reprezintă singura punte de trecere pentru el. Alexandru are doar 10 ani, dar înţelege perfect ce înseamnă greutăţile şi frustrările. Este copilul pe care orice părinte şi l-ar dori.

„Are rezultate foarte bune la învăţătură. Pe semetrul I a obţinut numai calificative de FB la toate disciplinele. Este un copil isteţ şi foarte ambiţios. Anul acesta a crescut în valoare”, a spus Simona Nistor, profesor pentru învăţământul primar la clasa a IV-a B, Şcoala Generală nr 132 Grigore Tocilescu.

Are diplome de merit la matematică, istorie, română, geografie şi şah, însă străluceşte pe ringul de dans. Acolo el este un adevărat profesionist. Alexandru face parte din elita dansatorilor de la Şcoala Start Dance din Bucureşti. Copilul a obţinut în patru ani medalii şi cupe şi a dansat cu graţie pentru mii de oameni.

„Alexandru este elevul nostru de patru ani. A participat în competiţii numeroase, a obţinut diverse premii. Are acasă o grămadă de medalii şi cupe. Alexandru face dans sportiv de performanţă. Dansează patru dansuri: valsul lent, valsul vienez, cha cha şi jive-ul”, a spus Gabriela Stan, profesoară de dans la Şcoala Start Dance din Bucureşti.

Alexandru iubeşte dansul cu tot sufletul. Nu vrea să renunţe niciodată la el, nici măcar nu se gândeşte cum ar fi viaţa lui fără ringul de dans. Pentru el, dansul reprezintă totul.

„El când se dă jos din pat dansează. Facem sacrificii pentru că vedem că-i place şi că nu vrea să renunţe. Noi am mai încercat să-i spunem că e foarte greu şi nu avem posibilitate”, a spus Emilia Voicu, bunica.

Banii care intră în casă sunt insuficienţi pentru a duce mai departe pasiunea şi visul lui Alexandru. Mama lui Alexandru simte că nu mai poate face faţă cheltuielilor şi recunoaşte cu tristeţe că s-a gândit să-l retragă pe băieţel de la dansuri. „O pereche de pantofi costă în jur de 120 de euro, un pantalon de dans 2 milioane- 2 milioane şi ceva. Sala pe fiecare lună este un milion, iar orele particulare care sunt patru pe lună 400 de mii de pereche, asta însemnând încă un milion şase sute. Mai sunt şi concursurile, un concurs costă între 400 şi un milion, plus intrarea părintelui şi multe alte cheltuieli”, povesteşte mama lui Alexandru, Aurora Voicu.

Băiatul nu şi-a cunoscut niciodată tatăl, este crescut de bunici şi mama, într-un apartament modest din Rahova. Nu stau singuri. În acelaşi loc mai locuieşte o mătuşă cu fiica ei, dar şi un unchi. Sunt 7 persoane în trei camere. Încercat de nevoi încă din copilărie, Alexandru visează la o viaţă mai bună. Nu s-a gândit niciodată să renunţe la dans. Visează să devină un mare dansator şi să-şi deschidă chiar propria lui şcoală de dans. Împreună îl putem ajuta să-şi urmeze visul şi să meargă în continuare la cursurile de dans.

Cei care vor să întindă o mână de ajutor pot dona bani în contul făcut pe numele Aurora Voicu

COD IBAN: RO95RZBR0000060015302082

Raiffeisen Bank, Sucursala Agenţia Rahov

Povestea lui Alexandru face parte din campania „România are suflet”, iniţiată de RTV.NET şi România TV.

Citeşte şi:

Viaţa, un teatru trist în ochii unui copil hăituit de sărăcie şi neputinţă VIDEO

Poezia unei inimi frânte, povestea cutremurătoare a unei copile de 15 ani VIDEO

„Pentru mine aici e Paradis”. Cât de puţin înseamnă fericirea pentru un copil condamnat de soartă