Principalele avantaje ale colaborării cu o firmă de pompe funebre

Moartea este întotdeauna un eveniment trist, chiar dacă este un fenomen natural, pe care la un moment dat îl experimentăm fiecare dintre noi. Chiar și atunci când este vorba de o persoană în vârstă sau suferindă, dacă persoana respectivă era un om important în viața ta, nu poți să treci ușor peste moarte.

25 nov. 2022, 13:12
Principalele avantaje ale colaborării cu o firmă de pompe funebre

Uneori, chiar dacă te pregătești din timp pentru un astfel de eveniment, tot este greu atunci când ești pus în fața faptului împlinit și suportul acordat de firmele de Servicii Funerare se transformă într-un ajutor de nelipsit.

Aceste firme, ca de exemplu Funerare Besliu din Brașov, oferă clienților lor care și-au luat rămas bun de la persoane dragi, nu doar suport în organizarea ceremoniei funerare, ci și consultanță sau chiar consiliere pentru a depăși mai ușor astfel de încercări.

Nu ești sigur dacă merită sau nu să colaborezi cu o astfel de firmă pentru ceremonia funerară a unui om drag? În acest articol îți vom prezenta cele mai importante beneficii pe care ți le oferă o astfel de firmă ca să poți lua o decizie în cunoștință de cauză.

 

De ce să colaborezi cu o firmă de pompe funebre?

#1 Este atât de simplu să lași organizarea pe mâna specialiștilor

Dacă nu te-ai mai confruntat niciodată cu un eveniment de acest fel, moartea unei persoane dragi te poate lua prin surprindere nu doar din cauza impactului emoțional pe care îl are asupra ta o astfel de întâmplare, dar și în ceea ce privește organizarea. Nu este deloc simplu să pui la punct până în cele mai mici detalii organizarea unei ceremonii funerare, mai ales atunci când suferi de pe urma pierderii unei persoane dragi. Dar, din fericire, o firmă de pompe funebre se poate ocupa în locul tău de tot ceea ce ține de organizare, pregatirea dosarului pentru ridicarea ajutorului de înmormântare – sumă care aparține exclusiv familiei și este ridicată de aceasta sau să organizeze parastasele și pomenile necesare. Funerare Besliu de exemplu, te poate îndruma în alegerea unor restaurante pentru organizarea pomenilor sau a unei firme de catering care poate pregăti pachete alimentare alcătuite din diferite produse specifice parastaselor și pomenilor, pentru pomenirea celor trecuți în neființă

 

#2 Nu trebuie să-ți mai faci griji pentru birocrație și toate regulile stricte impuse prin lege în cazul unui deces

Există o serie de reguli foarte stricte din punct de vedere legal cu privire la modul de manipulare al unei persoane decedate. Așa cum și nașterea unui copil trebuie declarată și înregistrată ținând cont de anumite legi, la fel trebuie declarată și înregistrată și moartea unei persoane. Primul pas în pregătirea pentru ultimul drum reprezintă constatarea oficială a morții de către un medic legist. Odată ce a confirmat producerea evenimentului, medicul de familie sau un medic cu drept de liberă practică eliberează documentele necesare mai departe pentru îmbălsămare. Iar exemplele în care te lovești de lege în pregătirea unei persoane dragi pentru ultimul drum pot continua. Însă atunci când colaborezi cu o firmă de pompe funebre, tot ce trebuie să faci este să contactezi un reprezentant al acesteia atunci când are loc decesul și mai departe compania în cauză preia obligațiile legale care ți se cuvin sau te ajută activ în îndeplinirea acestora.

 

#3 Firmele de pompe funebre oferă o gamă variată de produse funerare de calitate

Există o mare varietate de sicrie, de aranjamente florale, de cruci și de diferite alte produse funerare din care poți să alegi atunci când survine decesul unei persoane dragi. Dar să alegi rând pe rând fiecare din aceste produse este o misiune grea, cu mult diferită de atunci când ai merge de exemplu la cumpărături. Tocmai de aceea, ca să-ți faci datoria cât mai repede și într-un mod exemplar, merită să colaborezi cu o firmă de pompe funebre. Majoritatea firmelor de pompe funebre, așa cum este și cazul companiei Funerare Besliu, oferă clienților lor o gamă foarte variată de produse funerare și sfaturi importante pentru a putea alege mai ușor ceea ce se potrivește cel mai bine situației tale.