Principalele criterii după care să alegi o clinică stomatologică de care să fii pe deplin mulțumit

În general, când vine vorba de alegerea unei clinici stomatologice, majoritatea dintre noi ne ghidăm după distanța dintre clinica pe care o avem în vedere și locuința noastră sau după disponibilitatea acesteia deoarece avem tendința de a merge la dentist întotdeauna pe ultima sută de metri, când nu mai reușim să găsim pe cont propriu nicio soluție pentru durerile dentare care nu ne dau pace.

13 ian. 2023, 14:35
Principalele criterii după care să alegi o clinică stomatologică de care să fii pe deplin mulțumit

O astfel de abordare însă, cu toate că dă rezultate pe termen scurt și ne ajută să scăpăm de durere, ne poate costa mult pe termen lung. În primul rând, fiecare dintre noi, indiferent de cât de mult ne îngrijim de sănătatea orală, ar trebui să mergem la dentist mai des, cel puțin o dată la șase luni și să fim mai atenți atunci când alegem o clinică stomatologică.

Doar în Brașov de exemplu, există în prezent peste 350 de clinici stomatologice și cu toate că la prima vedere serviciile pe care le oferă fiecare dintre ele arată foarte similar în ochii cuiva fără experiență medicală, există mici detalii care fac diferența. Hai să luăm în continuare exemplul clinicii stomatologice Dental West, una din cele mai bune clinici stomatologice din țară și să vedem prin ce se diferențiază aceasta de clinicile stomatologice de duzină.

#1 Istoria și evoluția pe piață

Dental West este o clinică stomatologică cu istorie pe piața românească. Ea a fost deschisă în anul 1995, ca o afacere de familie și datorită profesionalismului, tehnologiei și experienței pozitive de care se bucură aici toți pacienții care îi trec pragul, Dental West s-a dezvoltat și a ajuns acum să dețină în total patru cabinete stomatologice în diferite cartiere din Brașov.

Am prezentat în câteva cuvinte evoluția clinicii stomatologice Dental West pentru că atunci când vrei să alegi cea mai bună clinică stomatologică pentru nevoile tale este important să arunci o privire și asupra modului în care s-a dezvoltat de-a lungul timpului clinica la care vrei să apelezi. O clinică medicală care nu a rămas pe loc, înghețată în timp, ci a crescut ca afacere, știi că este o clinică în care poți să ai încredere la fel ca și ceilalți pacienți care au apelat la ea de-a lungul timpului și al căror număr se observă clar că a crescut.

#2 Tehnologia utilizată pentru efectuarea tratamentelor

Dintre toate clinicile stomatologice din Brașov, Dental West este prima care a deținut un tomograf dentar care făcea posibilă efectuarea unor tratamente stomatologice de o calitate mai înaltă decât puteai beneficia în alte clinici. Iar lucrurile nu s-au schimbat nici acum în sensul că în privința serviciilor medicale oferite Dental West a rămas pe primul loc investind constant în tehnologie și deținând acum cel mai performant tomograf, un aparat care permite realizarea unor radiografii panoramice și tomografii dentare 3d, la un nivel minim de radiații.

#3 Transparența în ceea ce privește prețul tratamentelor

Dental West este prima clinică stomatologică Brașov care și-a prezentat serviciile medicale pe internet, dezvoltându-și un website personal. În această clinică s-a pus mereu un accent deosebit pe transparență și pacienții care se tratează aici știu din start cât vor avea de plătit pentru că le este prezentat de către medicul lor un plan de tratament personalizat în care sunt incluse toate operațiile necesare, precum și costurile lor.

#4 Empatia echipei medicale

Se spune că nimeni nu merge de plăcere la doctor, dar echipa Dental West care întotdeauna și-a dorit să facă lucrurile altfel, încearcă de fiecare dată să ofere pacienților săi cele mai bune servicii, într-un mediu curat și relaxant, pentru ca aceștia să beneficieze de o experiență pozitivă și să revină de fiecare dată cu zâmbetul pe buze.

Experiența și profesionalismul nu sunt singurele două caracteristici care îi definesc pe medicii stomatologi de la Dental West, ci și empatia de care dau dovadă în orice situație, tratându-și pacienții mereu cu respectul și considerația cuvenită.