Principalul moştenitor la tronul Germaniei a murit în accident de maşină. El era descendent al Împăratului Wilhelm II

Ducele Friedrich de Württemberg, primul moştenitor la conducerea Casei de Wurttemberg, ultima casă conducătoare a Germaniei Imperiale, a murit miercuri, la vârsta de 56 de ani, în urma unui tragic accident rutier.

10 mai 2018, 18:13
Principalul moştenitor la tronul Germaniei a murit în accident de maşină. El era descendent al Împăratului Wilhelm II

Născut la Friedrichschafen, pe 1 iunie 1961, Ducele Friedrich de Württemberg era cel mai mare fiul al lui Carl, Duce de Württemberg şi al soţiei acestuia, Diana de Orleans. Bunicul său patern a fost Philipp Albert, Duce de Württemberg, iar bunica maternă a fost Prinţesa Isabella a Braziliei.

Friedrich s-a căsătorit cu Marie de Wied (născută la 27 decembrie 1973, la Munchen), verişoara sa îndepărtată şi descendentă a ultimului Împărat al Casei Württemberg, Wilhelm al II-lea al Germaniei, a cărui domnie a luat sfârşit în 1921. Mariajul civil a avut loc pe 11 noiembrie 1993, iar cel religios două zile mai târziu. Cei doi au împreună un fiu şi două fiice.

Casa Württemberg a anunţat că Ducele Friedrich şi-a pierdut viaţa miecuri, în urma rănilor suferite într-un accident suferit pe drumul dintre Ebenweiler şi Fronhofen. În urma morţii sale, principalul moştenitor la şefia Casei de Württemberg devine fiul său, Wilhelm. În prezent, şeful Casei de Württemberg este tatăl lui Friedrich, Carl Hetzog de Württemberg (81 de ani), care a preluat conducerea în 1975, după ce fratele său mai mare, Ludwig, a renunțat la drepturile de succesiune.