Prins cu un kilogram de cocaină, pe autostradă. Un traficant bucureştean a fost arestat în trafic

Un bărbat a fost prins de procurorii DIICOT pe autostrada A1, între localităţile Săliştea şi Sibiu, având în maşină peste un kilogram de cocaină, cu un grad ridicat de puritate, drogurile fiind aduse din Olanda.

30 oct. 2018, 10:53
Prins cu un kilogram de cocaină, pe autostradă. Un traficant bucureştean a fost arestat în trafic

UPDATE: Un bărbat a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri după ce a fost prins de procurorii DIICOT în trafic, pe Autostrada A1, între Sălişte şi Sibiu, el având în portbagajul autoturismului peste un kilogram de cocaină. La percheziţiile făcute la locuinţele sale, anchetatorii au găsit diferite cantităţi de heroină, cocaină, tutun şi sume de bani.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, la data de 26 octombrie, procurorii l-au reţinut pe bărbat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic naţional şi internaţional de droguri de mare risc. Acesta are 31 de ani şi locuieşte în Bucureşti.

Anchetatorii susţin că, în dimineaţa zilei de 26 octombrie, pe autostrada A1, între localităţile Săliştea şi Sibiu, bărbatul a fost prins în flagrant, în timp ce se deplasa cu autoturism, având disimulată, într-un colet aflat în portbagaj, cantitatea de peste un kilogram de cocaină, cu un grad ridicat de puritate.

Din cercetări a rezultat faptul că drogurile au fost procurate de către inculpat de pe teritoriul Olandei, fiind transportate pe cale rutieră pe ruta Amsterdam-Sibiu.

Cu ocazia unor percheziţii domiciliare efectuate pe raza Sectorului 2 din Bucureşti şi în localitatea Fundeni, judeţul Călăraşi, la locuinţele folosite de către inculpat, a fost găsită cantitatea de aproximativ 500 de grame de heroină, aproximativ 200 de grame de cocaină, un pistol, cu proiectil de cauciuc (neletal) supus autorizării, care figurează ca fiind furat, aproximativ 30 kg de tutun vrac, tuburi de ţigarete, filtre, ambalaje, etichete şi alte materiale folosite la confecţionarea ilicită a ţigaretelor, 10.300 de euro, 1.560 de lei şi 200 de coroane daneze.

Pe 27 octombrie, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul inspectoratelor de poliţie judeţene Călăraşi şi Sibiu, precum şi al jandarmilor.