„Prinţesa urbană” acuză medicii de la Spitalul Suceava: „Socrul meu este în stare gravă. În 24 de ore nu l-a văzut niciun medic”

Ioana Macoveiciuc, scriitoarea cunoscută sub numele de Prinţesa Urbană, a povestit pe Facebook că socrul său, internat la Spitalul Judeţean Suceava, nu ar fi fost tratat corespunzător de medici. "Este în stare gravă, pneumonie, respiră foarte greu, este diabetic, nu vede. La ora 8 PM respira atât de greu încât nu putea vorbi. Face febră și atacuri de panică, acuză dureri în dreptul inimii. În 24 de ore nu l-a văzut niciun medic. Nu a fost testat. Nu este dus la dializă, deși viața lui depinde de dializă făcută la 3 zile. Azi s-a încheiat a patra zi. Nu i se ia glicemia, nu i se oferă tratament", a scris Ioana Macoveiciuc.

01 apr. 2020, 04:52
„Prinţesa urbană” acuză medicii de la Spitalul Suceava: „Socrul meu este în stare gravă. În 24 de ore nu l-a văzut niciun medic”

Ioana Chicet – Macoveiciuc a postat pe pagina ei de Facebook – „Printesa urbana” spune că socrul său a fost internat în stare gravă la Spitalul Judeţean Suceava. Cu toate acestea, „Prinţesa urbană” acuză medicii că nu l-ar fi tratat corespunzător. 

„Tatăl soțului meu este internat de ieri la Suceava.

Este în stare gravă, pneumonie, respiră foarte greu, este diabetic, nu vede. La ora 8 PM respira atât de greu încât nu putea vorbi. Face febră și atacuri de panică, acuză dureri în dreptul inimii.

În 24 de ore nu l-a văzut niciun medic. Nu a fost testat.

Nu este dus la dializă, deși viața lui depinde de dializă făcută la 3 zile. Azi s-a încheiat a patra zi.

Nu i se ia glicemia, nu i se oferă tratament.

Cei care ne-au răspuns la telefon mint. Ba că a fost dus la dializă (nu a fost), ba că a fost văzut de medic (nu a fost văzut).

De patru ore nu mai răspunde nimeni la niciun telefon.

Nu primește oxigen, nu știm dacă poate fi externat, nu știm dacă ar putea fi locuri la urgență, dacă e ceva ce poate face cineva pentru el. De ce nu este dus măcar la dializă? De ce nu primește tratament? Un fir cu oxigen la pat? Omul se sufocă.

De ce l-au mai internat, dacă nu îl izolează (e în salon cu alții), nu îl tratează, nu îl testează, ba îl mai și privează de tratamentul și procedurile care îl țin în viață? Cine ia aceste decizii?

Nu avem informații. Ce pare acum este că nu are nicio șansă.

Iar când aud la TV că situația e sub control, că avem de toate, mă sufoc.

Spuneți-mi voi, cum îl salvăm pe acest om? Pe ceilalți oameni în aceeași situație?

De ce nu vorbesc acești oameni? De ce nu cer ajutor? De ce nu ne spun, măcar: Băi oameni, nu avem locuri la ventilatoare, e nasol”, a scris pe pagina de Facebook Ioana Chicet – Macoveiciuc.

 

Dimineaţi, Ioana a revenit cu un mesaj. 

T”atăl soțului a reușit să treacă peste noapte, la ora 2 a fost văzut de un medic care i-a luat glicemia și i-a făcut insulina, a primit și o cană cu ceai și o felie de pâine. Este în continuare slăbit și nu respiră bine, însă nu este mai rău. A vorbit soacra mea cu el la telefon. Ea este acasă, face în continuare febră moderată și a început să tușească. Amândoi par a avea COVID, însă nu au fost testați încă.

Nu am reușit să aflu informații despre ceilalți pacienți din salon, știu că doi nu se pot mișca, nu știu care este starea lor, din păcate.

Aș vrea să fac câteva precizări.

Nu am cerut tratament special pentru acest om, nu dorim niciun fel de prioritate față de alți pacienți. Dimpotrivă, înțelegem că este un om bătrân, că are probleme cronice grave de sănătate și că alții au o șansă mai bună decât el, așa că vor primi înaintea lui tratament și acces la aparate (îmi cer scuze familiei soțului meu că spun asta, știu că sunt cinică, dar suntem cu toții realiști).

Tot ce am cerut a fost să știm ce se întâmplă, să fim măcar informați de starea lui, măcar o dată pe zi. Am cerut să înțelegem de ce nu primește dializă, de ce am fost mințiți de oamenii din spital, de ce nu este văzut de medic, deși starea lui era și este gravă”, a precizat Prinţesa Urbană.

 

În ultimele zile, tot mai multe persoane au reclamat faptul că medicii și asistente de la Spitalul Județean Suceava nu și-ar face bine treaba. 

Citeşte şi Senatorul Vergil Chiţac, infectat cu coronavirus, a fost externat