Prinţul Charles, acuzat de conflict de interese în activităţi de lobby

Publicat: Marţi, 07 Noiembrie 2017 22:50 // Actualizat: Marţi, 07 Noiembrie 2017 22:50 // Sursa: romaniatv.net

Prinţul Charles din Marea Britanie a militat pentru modificarea acordurilor în domeniul climei fără a dezvălui că o companie offshore la care era acţionar avea interese financiare în acest domeniu, arată documente citate de postul BBC.

Potrivit unor documente dezvăluite în campania numită "Paradise Papers" ("Documente din paradisuri fiscale"), în 2007, prinţul Charles a achiziţionat în secret acţiuni în valoare de 113.500 de dolari într-o companie din Insulele Bermude care ar fi beneficiat de pe urma modificării tratatelor, potrivit BBC Panorama.

Prinţul Charles era prieten cu directorul trustului Managementul Forestier Sustenabil, activ ca investitor etic în zonele tropicale şi subtropicale.

Prinţul Charles susţine că nu a avut nicio implicare directă în deciziile de investiţiile făcute de acest trust. "Prinţul Charles nu a optat să vorbească pe o anumită temă doar cu argumentul că o companie are investiţii în domeniu", a transmis un purtător de cuvânt al Casei Clarence.

Citeşte şi Ilan Laufer: România este în topul celor mai prietenoase ţări în care se pot face afaceri

"În cazul modificărilor climatice, părerile Prinţului Charles sunt foarte cunoscute, a lansat de 30 de ani avertismente privind riscurile încălzirii globale. Prinţul Charles este liber să exprime opinii şi să facă sugestii într-o gamă largă de domenii; îi pasă foarte mult de mediul înconjurător, dar este decizia altora dacă ţin sau nu cont de sfaturile lui", subliniază reprezentanţii Casei regale britanice.

Sir Alistair Graham, fost preşedinte al Comisiei pentru Standarde în Spaţiul Public, consideră că activităţile prinţului Charles constituie o situaţie gravă de conflict de interese. "Există conflicte de interese între investiţiile făcute şi obiectivele publice ale prinţului Charles. Sunt foarte nefericit că cineva de rangul şi cu influenţa sa este implicat într-un conflict de interese atât de grav", a spus Graham.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8344
RON
13 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H