Prinţul Charles, aflat din nou la Viscri, a gustat produse tradiţionale şi a discutat cu localnicii GALERIE FOTO

Prinţul Charles, aflat din nou în România, s-a întâlnit cu localnicii şi producătorii de produse tradiţionale din Viscri. El a avut o discuţie şi cu membrii Asociaţiei ProSilva despre măsurile de stopare a defrişărilor ilegale.

01 iun. 2017, 10:37

Prinţul de Wales s-a întâlnit cu membri ai Pro Silva, organizaţie europeană care susţine un management forestier responsabil, potrivit Agerpres. În ultimii ani, ASR şi-a exprimat îngrijorarea în ceea ce priveşte exploatarea şi defrişarea ilegală a pădurilor din Carpaţi, considerate ultima zona sălbatică a Europei. Pro Silva va deschide o filială şi în România.

ASR s-a întâlnit şi cu câţiva producători locali de alimente artizanale. Fundaţia Prinţul de Wales România va lansa un nou proiect, prin care va ajuta fermierii din zonele de munte să îşi dezvolte produsele şi să acceseze pieţe noi, din România sau din afara graniţelor.

Prinţul de Wales a vizitat trei biserici medievale din judeţul Braşov: Drăuşeni, Homorod şi Mercheasa.

Fundaţia Prinţul de Wales România este singura organizaţie a acestuia din ţara noastră şi a fost înfiinţată acum doi ani. Organizaţia susţine conservarea patrimoniului cultural, agricultura şi dezvoltarea sustenabilă. În fiecare an, organizaţia oferă cursuri de pregătire pentru restaurarea clădirilor istorice, pentru revitalizarea meşteşugurilor vechi şi stimularea micilor afaceri.

Fundaţia are sediul în satul Viscri din judeţul Braşov, localitate aflată în patrimoniul UNESCO, unde o casă din 1700 a fost transformată în centru de pregătire şi pensiune. Vechiul hambar a devenit cameră de lectură şi cafenea. Centrul de pregătire dispune de curând de o nouă bucătărie profesională, iar în cafenea se servesc produse locale precum brânză, şuncă, conserve şi miere.