Prinţul Charles şi Camilla, ameninţaţi cu moartea

Poliţia irlandeză a reţinut şase bărbaţi care organizaseră un "complot pentru a-l ucide pe prinţul Charles", moştenitorul Coroanei britanice.

14 mai 2015, 20:54
Prinţul Charles şi Camilla, ameninţaţi cu moartea

Cei şase bărbaţi au fost arestaţi în Irlanda, după ce s-au găsit arme şi bombe în apropierea locului unde prinţul Charles şi soţia sa, Camilla ar fi urmat să ajungă în vizită, săptămâna viitoare, în ziua de 19 mai, scrie dailymail.co.uk.

Bărbaţii au vârste cuprinse între 21 şi 62 de ani şi au fost arestaţi în noaptea de miercuri spre joi, potrivit aceleiaşi surse. Ei sunt bănuiţi că ar avea legătură cu grupările Continuity (Armata Republicană Irlandeză a Continuităţii) şi Real IRA (Adevărata IRA). Unul dintre bărbaţii arestaţi ar fi un responsabil în mişcarea republicană disidentă.

Cuplul princiar urmează să facă o vizită de patru zile în Irlanda şi Irlanda de Nord şi va vizita locul în care IRA l-a ucis pe unchiul prinţului, lordul Mountbatten, într-un atentat cu bombă, în 1979.

Dispozitivele explozive descoperite de poliţie au fost ridicate din diferite locuri şi sunt analizate de către specialişti. Poliţia a făcut percheziţii în 20 de locuri diferite din întreaga ţară şi s-au luat măsuri de securitate sporite cu ocazia viitoarei vizite în Irlanda a moştenitorului tronului britanic.