Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a fost invitat la vânătoare în România. Trofeul nu a părăsit ţara

Prinţul austriac care l-ar fi ucis pe Arthur ar fi fost invitat în România la o partidă de vânătoare la noi în ţară, a dezvăluit ministrul Mediului. Tanczos Barna spune că blana şi craniul ursului sunt, în prezent, în România, ieşirea acestor elemente din ţară constituind infracţiune.

06 mai 2021, 23:17
Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a fost invitat la vânătoare în România. Trofeul nu a părăsit ţara

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a fost invitat la vânătoare în România. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a dezvăluit, la Digi24, că prințul austriac a fost invitat în țara noastră la partida de vânătoare. Potrivit informaţiilor furnizate de ministru, prințul n-a plătit trofeul, ci doar partida de vânătoare. Se vorbește despre 7.000 de euro. Ministrul Mediului a precizat că ”Vor exista chitanțe în dosar, în lei”.

Deși s-a spus că prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a venit în România pentru o vânătoare pentru trofeu și ar fi plecat cu trofeul din țară, ministrul Mediului spune că părăsirea ţării cu animalul constituie infracţiune. De asemenea, acesta a precizat că blana şi craniul ursului sunt, în acest moment, la Covasna.

Citeste si Primele imagini cu blana ursului Arthur, animalul împuşcat de prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein

Trofeul este în țară. Blana și craniul. Nu va pleca, nu există așa ceva. Nu poate pleca. Blana și craniul sunt în Covasna, la acea asociație de vânătoare. E faptă penală dacă pleacă din țară

Prințul Emanuel a fost invitat la vânătoare în România

Nu sunt vânător și nu o să înțeleg niciodată acest apetit, cum nu înțeleg nici apetitul italienilor care vin să împuște păsări în România”, a recunoscut ministrul.

Referitor la prezența prințului austriac în România, Tanczos Barna susţine că nu putea veni în ţara noastră în acest scop fără invitație.

Cu siguranță a fost invitat. Legea nu interzice ca altcineva dintr-o altă asociație sau altă țară europeană să participe la un act de extragere. Eu nu sunt de acord”, a spus ministrul, care a dat de înțeles că va lua măsuri pentru o clarificare în lege, în acest sens.

Citeste si Ursul Arthur, în presa internațională. „Regele urşilor din România, împuşcat de un prinţ”