Prințul Harry, mesaj emoţionant după moartea Reginei Elizabeta a II-a: „Bunico, îţi mulţumesc pentru sfaturile bune, pentru râsul molipsitor”

Prințul Harry i-a adus, luni, un omagiu reginei Elizabeta a II-a, mulțumindu-i pentru „sfaturile bune” și pentru „râsul molipsitor”.

12 sept. 2022, 14:51
Prințul Harry, mesaj emoţionant după moartea Reginei Elizabeta a II-a: „Bunico, îţi mulţumesc pentru sfaturile bune, pentru râsul molipsitor”

Prințul Harry a dat o declarație, aducând un omagiu „grației și demnității neclintite” a bunicii sale, despre care spune că „au rămas adevărate de-a lungul vieții și acum devin moștenirea ei veșnică”.

„Celebrând viaţa bunicii mele, Majestatea Sa Regina – şi deplângând pierderii ei – ni se reaminteşte tuturor de busola călăuzitoare care a fost pentru mulţi în angajamentul ei faţă de coroană şi datorie”, spune Prinţul Harry, citat de BBC.

Citeşte şi: Funeraliile Reginei Elizabeta a II-a. Britanicii îşi vor putea lua „adio” de la cel mai iubit monarh. Reguli stricte de securitate pentru demnitarii care vor veni la înmormântare

El își amintește cuvintele pe care Regina Elizabeta a II-a le-a rostit după moartea soțului ei, Prințul Philip: „Viața, desigur, constă în despărțiri finale, precum și primele întâlniri”.

„Bunico, în timp ce această despărțire finală ne aduce o mare tristețe, sunt veșnic recunoscător pentru toate primele noastre întâlniri – de la cele mai timpurii amintiri din copilărie cu tine, până la întâlnirea cu tine pentru prima dată în calitate de comandant șef, până la prima clipă ai cunoscut-o pe soția mea dragă și i-ai îmbrățișat pe strănepoții tăi iubiți”, a mai scris Prinţul Harry.

„Prețuiesc aceste momente împărtășite cu tine și multe alte momente speciale dintre ele. Deja ți se duce foarte mult dorul, nu doar noi, ci toată lumea. Și, în ceea ce privește primele întâlniri, acum îl onorăm pe tatăl meu în nou rol ca regele Charles al III-lea”.

Citeşte şi: Prințul William îi mulțumește Reginei Elisabeta pentru tot ce a făcut pentru el: „Eu am pierdut o bunică. A fost alături de mine în cele mai triste zile din viaţa mea. Mă simt incredibil de recunoscător”

„Îţi mulţumesc pentru angajamentul tău faţă de Coroană. Îţi mulţumesc pentru sfaturile bune. Îţi mulţumesc pentru râsul molipsitor – Și noi zâmbim știind că tu și bunicul sunteți reuniți acum și amândoi împreună în pace”, a încheiat prinţul Harry.