Prinţul Joachim al Belgiei, depistat cu coronavirus. Nu a respectat carantina şi a mers la o petrecere în Spania

Prințul Joachim al Belgiei, fiul prințesei Astrid și al prințul Lorenz și nepotul actualului rege, a fost testat pozitiv cu coronavirus, a afirmat un purtător de cuvânt al Palatului Regal. Ştirea a stârnit rumoare în Spania, deoarece prinţul a călătorit săptămâna trecută la Cordoba, unde a participat la o petrecere, nerespectând carantina de 14 zile impusă după intrarea pe teritoriul iberic.

01 iun. 2020, 05:32
Prinţul Joachim al Belgiei, depistat cu coronavirus. Nu a respectat carantina şi a mers la o petrecere în Spania

Prințul Joachim al Belgiei are 28 de ani, iar petrecerea la care a participat în Andaluzia a avut loc pe 26 mai. Presa a intrat în posesia unui document intern al guvernului andaluz, în care se spune că a fost vorba despre o petrecere „pentru aristocrație”, cu 27 de persoane, care a avut loc la o reședință privată.

Prințul Joachim, al zecelea în ordinea succesiunii la tronul Belgiei, a început să aibă simptome chiar de a doua zi după petrecere.

Citeşte şi Guvernul din Cipru anunţă că va plăti vacanţa oricărui turist care se îmbolnăveşte de coronavirus în timpul sejurului

Guvernul din Andaluzia le-a cerut autorităților locale să deschidă o anchetă. În așteptarea rezultatelor, toți participanții la petrecere au fost plasați în carantină.

Presa spaniolă se întreabă cum a putut călători fără restricții o persoană din Belgia până la Cordoba și reamintește că nu este voie ca la reuniunile private de la domiciliu să participe mai mult de 15 persoane.