Prinţul Philip al Marii Britanii este omagiat de britanici la Palatul Buckingham LIVE VIDEO

Buchete de narcise, lalele, trandafiri şi crini au fost depuse de britanici în faţa Palatului Buckingham, ca un omagiu adus Prinţului Philip, în timp ce mai multe persoane s-au adunat la Castelul Windsor.

09 apr. 2021, 19:46
Prinţul Philip al Marii Britanii este omagiat de britanici la Palatul Buckingham LIVE VIDEO

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a încetat din viaţă, la vârsta de 99 de ani, a anunţat vineri Palatul Buckingham, transmite Reuters. Ducele de Edinburg este deja omagiat de mii de britanici, care regretă profund trecerea sa în nefiinţă.

„Ne pare rău pentru pierderea voastră”, „Odihneşte-te în pace, duce!” sunt câteva dintre omagiile celor care au venit, vineri după-amiază, la Palatul Buckingham.

Mai mulţi fotografi şi cameramani s-au adunat în jurul celor care au venit la Palat, potrivit reporterului BBC News Marie Jackson.

Rhea Varma, din Pimlico, s-a apropiat cu bicicleta de porţi şi a depus flori şi un bilet pe care scria: „Odihneşte-te în pace, duce!”. Ea a spus: „Este foarte trist. Cred că este începutul unei mari schimbări în ţara noastră. Fără el, regina poate că nu va mai domni prea mult”.

Pentru ea, Prinţul Philip a fost „genul de stabilitate atât de de modă veche încât e greu de înţeles. A fost o stâncă ce a adus integritate”.

Adam Wharton-Ward, 36 de ani, a sosit de asemenea pentru a depune crini la porţile Palatului. El vizitează Londra, venind din Franţa unde locuieşte, dar a fost atât de emoţionat de veste încât a vrut să aducă un omagiu de dragul reginei. „Este atât de trist. A fost cu ea timp de 73 de ani. Dacă nu era el, cine ştie dacă ea ar fi rezistat”, a spus el. Felul de a fi al ducelui, a afirmat tânărul, a fost „aproape normal cu gafele sale”. „Acum, normalitatea a pierit”, a spus el.

Poliţia nu permite oamenilor să se adune în grupuri mari din cauza pandemiei.

Britanici, inclusiv copii, au lăsat buchete de flori şi la intrarea în Castelul Windsor.

Prinţul Philip, omagiat de fostul principe Nicolae al României

Pe unul dintre mesajele agăţate de flori se poate citi: „RIP Prince Philip”. Altul este adresat Majestăţii Sale regina, transmiţându-i condoleanţe sincere.

Este o atmosferă sobră la Windsor, în timp ce oamenii reflectă în linişte la vestea morţii ducelui.

Aici şi-a petrecut ducele de Edinburg ultimele săptămâni, după ce a fost externat. Ultimele zile le-a petrecut alături de soţia sa, regina.

Steagul de la Palatul Buckingham a fost coborât în bernă şi comunicatul cu anunţul decesului prinţului Philip expus la intrare.

Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai, își amintește relația apropiată dintre Familia Regală a Marii Britanii și cea a României, și cum a realizat dimensiunea familiei din care face parte la o vizită la Castelul Windsor, acum 21 ani. Nicolae transmite condoleanțe Familiei Regale engleze.

„Sunt profund îndurerat de vestea plecării în eternitate a Alteței Sale Regale Principele Philip, Ducele de Edinburg, la naștere prinț al Greciei și al Danemarcei, rudă de sânge, prin bunicul meu, Regele Mihai al României”, spune Nicolae al României, vineri, în ziua decesului Prințului consort.

Acesta își amintește ziua în care a mers cu familia sa în vizită la Castelul Windsor, și cum a conștientizat atunci, la un prânz organizat de Regina Elisabeta a II-a, dimensiunea familiilor regale a României și a Marii Britanii.

„În memoria mea este extrem de viu momentul de acum 21 de ani când, împreună cu părinții și cu sora mea, am fost invitați la prânz, de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, la Castelul Windsor. Cred că, după momentul trăit în 1992 în România alături de bunicul meu, atunci am realizat dimensiunea familiei noastre și conexiunile ei. Pot spune că am trăit revelația rădăcinilor familiei mele și a legăturilor de rudenie la vârful monarhiilor europene”, mai spune Nicolae, conform Stiripesurse.

Outside Buckingham Palace following Prince Philip’s death

Outside Buckingham Palace following Prince Philip’s death

Posted by The Independent on Friday, April 9, 2021

Citeşte şi: Rusia recunoaşte că ar putea interveni în conflictul din Ucraina: „Dacă există un fel de Srebreniţa, va trebui să le venim în apărare”