Prinţul Philip, soţul Reginei, a părăsit, marţi, spitalul în care a fost internat pentru îngrijiri medicale

Prinţul Philip, soţul în vârstă de 98 de ani al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a părăsit marţi spitalul londonez în care a fost internat începând de vineri pentru a primi îngrijiri medicale şi se va alătura celorlalţi membri ai familiei regale pentru sărbătorirea Crăciunului, informează Reuters şi Press Association.

24 dec. 2019, 10:33
Prinţul Philip, soţul Reginei, a părăsit, marţi, spitalul în care a fost internat pentru îngrijiri medicale

Prinţul Philip, al cărui titlu oficial este acela de duce de Edinburgh, a ieşit din spitalul Regele Edward Al VII-lea, a dat mâna cu o asistentă medicală şi apoi s-a urcat pe scaunul de lângă şofer al unei maşini Range Rover cu care a plecat.

Este de aşteptat ca soţul reginei Elisabeta a II-a să se alăture altor membri seniori ai familiei regale, în cadrul reuniunii tradiţionale pe domeniul Sandringham din comitatul Norfolk, în nordul Angliei.

Ducele de Edinburgh a fost internat pentru „a fi ţinut sub observaţie din cauza unor probleme de sănătate preexistente”, a anunţat vineri Palatul Buckingham, evocând în acelaşi comunicat de presă „o măsură de precauţie”, potrivit Agerpres.

Prinţul Charles a declarat luni că tatăl său este ”în regulă”, ceea ce a crescut aşteptările ca prinţul Philip să fie externat la timp pentru Crăciun, notează Reuters.

Nicio precizare nu a fost dată publicităţii despre natura problemelor de sănătate cu care se confruntă prinţul britanic.

În ceea ce o priveşte, regina Elisabeta a II-a nu şi-a modificat programul oficial şi s-a deplasat vineri dimineaţă de la Londra la Sandringham cu trenul, în direcţie inversă faţă de soţul ei, cu care s-a căsătorit în 1947. Presa britanică a publicat apoi o serie de fotografii care o prezentau pe suverană în timp ce se îndrepta spre slujba de duminică, informează Agerpres.

Prinţul Philip a anunţat că se retrage din viaţa publică în august 2017, după ce a participat la peste 22.000 de angajamente publice oficiale după urcarea pe tron a soţiei sale în 1952. Cu toate acestea, el a continuat să o însoţească pe regină, atunci când a dorit acest lucru, la anumite evenimente publice.

În luna iunie 2017, prinţul Philip a fost spitalizat timp de două nopţi pentru tratarea „unei infecţii asociate unei patologii preexistente”, conform anunţului oficial al casei regale britanice.

În ianuarie, a fost implicat într-un accident spectaculos atunci când automobilul său s-a răsturnat după ce s-a ciocnit cu un alt vehicul în momentul în care ieşea de pe o alee a domeniului Sandringham. Scăpat nevătămat din acel accident, prinţul britanic a renunţat să mai conducă automobile pe drumuri publice.