Prinţul William demisionează din slujba lui de pilot de ambulanţă aeriană. Care este motivul

Prințul William va renunța joi la slujba sa de pilot de ambulanță aeriană după ce își va încheia ultima tură în slujba serviciului de salvare pentru a se dedica full-time îndatoririlor sale regale, relatează Reuters.

27 iul. 2017, 06:05
Prinţul William demisionează din slujba lui de pilot de ambulanţă aeriană. Care este motivul

Prințul de 35 de ani, al doilea în linia succesiunii la Tronul Marii Britanii după tatăl său, prinţul Charles, a anunțat în ianuarie că va renunța la slujba de pilot la East Anglia Air Ambulance (EAAA) pentru a-și asuma mai multe dintre îndatoririle oficiale la care regina Elisabeta a renunțat când a împlinit 90 de ani, pentru a-și reduce volumul de lucru.

Biroul lui William a anunțat că prințul va lucra în tură de noapte pe aeroportul din Cambridge din centrul Angliei, care a fost locul său de muncă din momentul în care s-a alăturat EAAA în 2015.

Citeşte şi Povestea pilotului adolescent care a reuşit să aterizeze clandestin în Piaţa Roşie FOTO

„După perioada petrecută în armată, am avut experiențe în această meserie pe care le voi purta cu mine tot restul vieții mele și care vor adăuga o perspectivă valoroasă muncii mele în cadrul casei regale timp de decenii”, a spus el în luna ianuarie, informează Agerpres.

William a activat în cadrul forțelor armate britanice între 2006 și 2013 și a lucrat mai târziu ca pilot de căutare și salvare.

Pe lângă faptul că va renunța la jobul de pilot de ambulanță, William soția sa Kate și cei doi copii se vor muta de la Anmer Hall, reședința din estul Angliei a reginei de pe domeniul Sandringham, la Palatul Kensington, reședința lor oficială de la Londra.


loading...