Privatizarea CFR Marfă. Gruia Stoica trebuie să plătească 20 de milioane de euro, în 30 de zile

Noul patron al CFR Marfă, Gruia Stoica, are la dispoziţie o lună pentru a plăti către statul român 10 la sută din suma pe care o datorează pentru cumpărarea companiei de stat. Contractul de vânzare a fost semnat zilele trecute, însă procesul de privatizare va mai dura, pentru că este aşteptat avizul Consiliului Concurenţei.

04 sept. 2013, 14:03
Privatizarea CFR Marfă. Gruia Stoica trebuie să plătească 20 de milioane de euro, în 30 de zile

În termen de o lună, noul patron al CFR Marfă, Gruia Stoica, trebuie să achite 20 de milioane de euro în contul Ministerului Transporturilor.

Potrivit România TV, aceasta este garanţia luată de stat că GFR va cumpăra această companie, aşa cum s-a angajat iniţial. Luni s-a semnat contractul de privatizare, însă urmează un proces mult mai dificil, respectiv avizul Consiliului Concurenţei.

Practic, în aproximativ două luni, înainte ca acest aviz să fie acordat, Gruia Stoica trebuie să achite cele 202 milioane de euro către statul român, conform unei ordonanţe aprobate de guvern. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, Gruia Stoica va pierde CFR Marfă, iar licitaţia se va anula.

La semnarea contractului, Gruia Stoica a spus că va dori să achite suma integrală abia după ce Consiliul Concurenţei îşi va da avizul, însă acest lucru va dura cel puţin trei luni, iar potrivit Ordonanţei, el are la dispoziţie maxim două luni să facă acest lucru.

Citeşte şi Băsescu, despre privatizarea CFR Marfă: Gruia Stoica, un investitor favorizat, aleargă după bani prin Rusia