"Priveghi" inedit într-o cafenea. S-a adus un ultim omagiu fumatului

Publicat: Miercuri, 16 Martie 2016 11:10 // Actualizat: Miercuri, 16 Martie 2016 11:10 // Sursa: romaniatv.net

Mai mulți fumători din Sibiu, care s-au întâlnit marți seara într-o cafenea, au aprins 200 de țigări, pe care le-au înfipt asemeni lumânărilor, într-o coroană mortuară. Pe aceasta au scris "Un ultim omagiu fumatului", în semn de protest față de Legea antifumat.

Foto: zdi.ro

"Priveghiul" fumatului—care, începând de miercuri, este interzis în localuri—a durat până când fumătorii au terminat ultimele țigări, informează Agerpres.

Coroana s-a putut vedea și miercuri, atârnată de barul cafenelei din Sibiu, cunoscută ca loc de întâlnire al artiștilor din oraș.

Citeşte şi Guvernul a pregătit un GHID de INFORMARE cu privire la legea antifumat

"Ținem coroana o zi — două, că este îndeajuns de cald, până se veștejește bradul. Angajații mei au pus coroana ca să se distreze, dar a fost o bună modalitate de reclamă. Pentru clienții noștri, fumatul este o chestie gestuală. Eu nu mai fumez de doi ani de zile, dar nu îmi convine situația, și nici clienților", a declarat, miercuri, Valentin Oltean, patronul cafenelei.

Legea privind modificarea și completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun — așa-numita lege antifumat — a fost publicată în Monitorul Oficial la 1 februarie și a intrat în vigoare miercuri .

Legea interzice fumatul în spațiile publice închise, în spațiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii, în unitățile sanitare, de învățământ, precum și cele destinate protecției și asistenței copilului.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
amenda fumat spatiu public cum să te laşi de fumat fumator legea antifumat
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 mar 11:29
... Mai mulți fumători din Sibiu, care s-au întâlnit marți seara într-o cafenea,...
1
EUR
4.7601
RON
22 Oct
noapte 9 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H