Pro sau contra? PETIŢIE online pentru reducerea numărului de parlamentari

Valul de nemulțumire generală ce a răbufnit în ultimele zile și declanșat de tragedia din clubul Colectiv readuce în actualitate probleme mai vechi ale societății românești. Prin acestea se regăsește numărul nepermis de mare de reprezentanți în Parlament, în condițiile în care voința românilor, exprimată clar prin referendumul din 2009, este în favoarea limitării la 300 a numărului parlamentarilor.

08 nov. 2015, 10:58
Pro sau contra? PETIŢIE online pentru reducerea numărului de parlamentari

Respectarea acestei voințe, confirmată și de o decizie a Curții Constituționale a României, este cerută acum printr-o petiție online, semnată deja de aproape 1.300 de persoane. Vă prezentăm mai jos textul petiției:

”CEREM RESPECTAREA DECIZIEI CCR CARE IMPUNE 300 DE PARLAMENTARI

În data de 27 iunie 2012, Curtea Constituțională prin DECIZIA nr.682 spune ca Legea privind Statutul aleşilor locali este neconstituţională întrucât nu respecta mai multe principii, inclusiv rezultatul referendumului prin care poporul a cerut maxim 300 de parlamentari. Printre altele, în “in opinia autorilor sesizării, legea criticată „încalcă voinţa cetăţenilor români exprimată în referendumul din 22 noiembrie 2009”, referendum la care majoritatea participanţilor la vot au fost în favoarea trecerii la un Parlament unicameral şi a reducerii numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane.” Ca atare, solicitam Parlamentul, Președinției si Guvernului să se conformeze deciziei Curții Constituționale!”