ISLANDA – ROMÂNIA 0-2 în preliminariile CM 2022. A venit revanşa! VEZI CLASAMENTUL GRUPEI J

"Tricolorii" s-au impus, joi, 2-0 în deplasarea din Islanda, şi continuă să spere la calificarea la CM 2022 din Qatar. Man şi Stanciu au marcat la Reykjavik. În celelalte meciuri din grupă, Liechtenstein - Germania 0-2 şi Macedonia de Nord - Armenia 0-0.

02 sept. 2021, 23:43
ISLANDA – ROMÂNIA 0-2 în preliminariile CM 2022. A venit revanşa! VEZI CLASAMENTUL GRUPEI J

PRO TV LIVE ISLANDA ROMANIA VIDEO ONLINE STREAMING. UPDATE: Man marchează în minutul 47, la capătul unei acțiuni purtate de Stanciu. După intrarea lui Ianis Hagi (68), partida s-a animat. Mai întâi, România a irosit un contraatac prin Alibec (70). Imediat după, chiar am introdus mingea în plasă, dar „centralul” Kulbakov a sancționat un presupus fault al lui Ianis la Palsson. Stanciu a majorat avantajul spre final (83), din pasa lui Răzvan Marin.

Rezultatele României în Grupa J din preliminariile CM 2022 din Qatar
25 martie 2021: ROMÂNIA – Macedonia de Nord, 3-2 (Tănase 28, Mihăilă 50, I. Hagi 86 / Ademi 82, Trajkovski 83)

28 martie 2021: ROMÂNIA – Germania 0-1 (Gnabry 16)

31 martie 2021: Armenia – ROMÂNIA 3-2 (Spertsyan 56, Haroyan 87, Barsegyan 89 – pen / Cicâldău 62, 72)

2 septembrie 2021: Islanda – ROMÂNIA 0-2 (Man 47, Stanciu 84)

Doar prima poziție merge direct la CM, în vreme ce ocupantele locurilor secunde vor fi la baraj. Tot la baraj mai au acces încă două echipe grație Ligii Națiunilor, însă România nu are nicio șansă fiindcă nu a câștigat grupa din care a făcut parte.

Ştirea iniţială:

Meciul Islanda – România va fi condus de Alexey Kulbakov, din Belarus. Acesta va fi ajutat de asistenții Dzmitry Zhuk și Aleh Maslianka. Pentru România va fi și o șansă a revanșei. Anul trecut, în octombrie, naționala lui Mirel Rădoi era eliminată de Islanda, în semifinalele play-off-ului pentru EURO 2020, scor 1-2. Nordicii ratau ulterior calificarea la turneul final, după 1-2 în Ungaria.

PRO TV LIVE ISLANDA ROMANIA VIDEO ONLINE STREAMING

Echipele de startISLANDA

: Runarsson – Saevarsson, Hermansson, I. Bjarnason, Thorarinsson – B. Bjarnason, Palsson, Baldursson – J. Gudmundsson, Kjartansson, A. Gudmundsson. Rezerve: Halldorsson, Gunnarsson – Fjoluson, Sigurdsson, Arnason, Johannesson, Anderson, Sampsted, Thorsteinsson, Helgason, Gudjonhsen, Skulason. Selecționer: Arnar Vidarsson.

ROMÂNIA: Niță – Rațiu, Chiricheș, Nedelcearu, Camora – Stanciu, Nedelcu, Cicâldău – Man, Alibec, Sorescu. Rezerve: Vlad, Aioani – Cordea, Toșca, Manea, Markovic, Hagi, Rotariu, M. Marin, Rus, R. Marin, Olaru. Selecționer: Mirel Rădoi.

Stadion: Laugardalsvöllur (Reykjavik)

ISLANDA ROMANIA Mirel Rădoi vrea revanșa. „Am rămas acasă la European, vrem să mergem la Mondial”

„Am și aceeași cameră, serios! Competiția diferă. Când a avut loc tragerea la sorți, mi-am dorit Islanda. Cred că voi reuși până la ora jocului să-i fac să înțeleagă importanța meciului. Pentru mine va fi o revanșă, dar și pentru ceilalți. Am rămas acasă la European, vrem să mergem la Mondial. Nu mă gândesc la o înfrângere și nu accept. Vom vedea după meci care vor fi calculele. În momentul de față nu accept o înfrângere. Avem de luat o revanșă, iar din punct de vedere mental poate fi un avantaj pentru meciurile care urmează”, a spus Mirel Rădoi, la conferința de presă.

Câteva sute de români stabiliți în Islanda îi vor încuraja pe „tricolori” pe stadion, prețul unui bilet ajungând și la 7.500 de coroane, echivalentul a 50 de euro. Românii din Islanda, plecați de mult timp din țară și stabiliți în Atlanticul de Nord, la 3.700 kilometri de casă, vor să vadă echipa națională. Și se bucură că „tricolorii” s-au întors la Reykjavik după un an, sperând să se revanșeze acum pentru eșecul din 8 octombrie 2020, 1-2 în semifinala barajului pentru Euro 2020.