Sporting – FCSB, 0-0 în preliminariile Ligii Campionilor

Formaţia FCSB a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul cu Sporting Lisabona, disputat, marţi, în deplasare, în turul play-off-ului Ligii Campionilor. Steliştii au evoluat cu un jucător mai puţin după eliminarea lui Mihai Pintilii, din minutul 80.  

15 aug. 2017, 18:07
Sporting – FCSB, 0-0 în preliminariile Ligii Campionilor

FCSB a remizat cu Sporting, scor 0-0, în turul play-off-ului Ligii Campionilor; Pintilii a fost eliminat în minutul 80

PRO TV LIVE VIDEO ONLINE Sporting – FCSB în Liga Campionilor. LIVE STREAMING DOLCE SPORT, de la 21.45

Sporting – FCSB 0-0 la pauză.

 

Echipele de start:

FCSB: Fl. Niță – Enache, Larie,  Momcilovici, J. Morais – Pintilii, Ov. Popescu – Teixeira, Fl. Tănase, Golofca – Alibec
Rezerve: Stăncioiu, Filip, Gnohere, Pleașcă, Achim, De Amorim, Man

Sporting Lisabona: Rui Patricio – Piccini, Mathieu, Coates, Coentrao – Battaglia, Adrien Silva – Martins, Podence, Acuna – Dost
Rezerve: Salin, Silva, Fernandes, Cesar, Medeiros, Figueiredo, Doumbia

Pentru a reveni la masa bogaților, patronul FCSB este dispus să facă un efort financiar destul de mare. Dacă pentru calificarea în grupele Europa League au avut promisă o primă de 30.000 de euro, Alibec și Compania vor primi câte 100.000 de euro fiecare dacă se vor califica în grupele Champions League.

FCSB nu a mai jucat cu Sporting în cupele europene. Singurele echipe portugheze întâlnite de roş-albaştri au fost Benfica, de două ori, de fiecare dată în Liga Campionilor, şi Rio Ave, în Europa League. În schimb, pentru Sporting va fi a patra dublă contra unei formaţii din România. Poli Timișoara, Dinamo și Vaslui, au fost adversarele lusitanilor.

Precedentele meciuri dintre Sporting și echipele din România

1990-1991 (turul 2 din Cupa UEFA)

24 octombrie 1990: Sporting – Timișoara 7-0
7 noiembrie 1990: Timișoara – Sporting 2-0

1991-1992 (primul tur al Cupei UEFA)

18 septembrie 1991: Sporting – Dinamo 1-0
2 octombrie 1991: Dinamo – Sporting 2-0

2011-2012 (Grupa D Europa League)

20 octombrie 2011: Sporting – Vaslui 2-0
3 noiembrie 2011: Vaslui – Sporting 1-0

 

Sporting – FCSB: Absențe importante pentru Dică

Nicolae Dică nu se va putea baza în această primă manșă pe 3 dintre titularii echipei. Este vorba despre Constantin Budescu, care se află în recuperare după o accidentare mai veche, Bălașa, accidentat în meciul cu Astra, și Filipe Teixeira, accidentat și el tot în meciul cu Astra. Acesta din urmă a făcut deplasarea în Portugalia, dar are șanse minime să joace; în cel mai fericit caz pentru Nicolae Dică, ar putea fi rezervă.

”Ne pare rău că nu sunt alături de noi, dar vom încerca să jucăm şi fără ei. Întâlnim o echipă tare mâine şi ne va fi greu fără ei trei”, a spus Alibec înaintea meciului.

Nicolae Dică a studiat atent jocul lui Sporting Lisabona şi a stabilit tactica pentru meciul din Portugalia. ”Să fim organizaţi în apărare şi să nu ratăm şansele pe care le vom avea”, a fost mesajul antrenorului pentru roş-albaştri.

Vicecampioana României mizează pe inspiraţia lui Denis Alibec. Atacantul a marcat doar o dată în acest sezon, din penalty, la Plzen, şi îl va avea ca adversar pe fostul fundaş al Barcelonei, Jeremy Mathieu. Golgheter în Liga 1, francezul Gnohere va fi tot rezervă.

”E o diferenţă financiară, de valoare, dar ne vom juca şansa, vom da totul pentru a merge în grupele UCL. Dacă nu credeam în şansa noastră, nu mai veneam aici. Am venit cu gândul să facem un rezultat pozitiv şi vom încerca să ieşim cu capul sus de pe teren. Cred că ăsta e cel mai important lucru”, a declarat Dică, înaintea meciului.

Transferuri făcute în această vară de FCSB

Jucătorii transferați de FCSB în această vară: Romario Benzar, Dragoș Nedelcu, Constantin Budescu, Filipe Teixeira, Junior Morais, Ionuț Larie, Cătălin Golofca, Andrei Vlad, Robert Grecu, Toma Niga și Paul Szecui; plus Daniel Benzar, revenit după împrumutul la Academica Clinceni.

Cum ar putea arăta FCSB cu Sporting

Niță – Enache, Larie, Momcilovic, Morais – Pintilii, Ov. Popescu – Golofca, Tănase, De Amorim – Alibec

Sporting – FCSB: Ratarea calificării ar fi un dezastru pentru lusitani

Sporting a cheltuit 24 de milioane de euro pe transferuri în această vară şi ratarea calificării în grupele Ligii Campionilor ar fi un dezastru pentru Jorge Jesus. Antrenorul lusitanilor nu-şi face probleme din cauza faptului că FCSB are mai multe meciuri oficiale şi ar putea fi într-o formă mai bună.

„Echipa este foarte bine pregătită. Deja am jucat două etape din campionatul intern. Este un meci din preliminariile Ligii Campionilor şi trebuie să jucăm cu ambiţie.

Suntem încrezători şi am pregătit foarte bine această dublă; trebuie să eliminăm Steaua. Jucăm cu o ehipă cu istorie în cupele europene. Nu are în palmares Ligi ale Campionilor, dar a câştigat Cupa Campionilor”, a spus tehnicianul lusitanilor

Transferuri făcute în această vară Sporting

Deși a căzut cu unul dintre cei mai accesibili adversari, ținând cont că putea da peste Napoli, Liverpool sau Sevilla, roș-albaștrii nu vor avea deloc o misiune ușoară. Echipa antrenată de Jorge Jesus s-a întărit considerabil în această vară. Portughezii au adus jucători de la echipe precum Barcelona, Real Madrid sau AS Roma.

Cei de la Sporting i-au transferat în această vară pe Jeremy Mathieu (de la Barcelona), Fabio Coentrao (de la Real Madrid), Seydou Doumbia (de la AS Roma), Marcos Acuna, (de la Racing Club), Bruno Fernandes (de la Sampdoria) şi Cristiano Piccini (de la Betis).

18 titluri de campioană, 16 Cupe și 8 supercupe ale Portugaliei are Sporting în palmares. Portughezii, precauți înaintea dublei cu FCSB

Dacă tehnicianul lusitanilor s-a declarat mai degrabă optimist, jucătorii lui Sporting sunt extrem de precauţi înaintea duelului cu vicecampioana României. În cele două meciuri disputate în campionat, portughezii nu au primit gol şi speră ca poarta lor să rămână intactă şi în această seară.

”Întotdeauna este important să nu primeşti gol. În atac, cred că trebuie să continuăm să ne facem treaba. În ultimul meci am avut multe ocazii, nu am reuşit să marcăm mai mult, dar acesta este un lucru care se poate întâmpla”, a declarat Rodrigo Battaglia, înaintea jocului.

 


Jorge Jesus nu se va putea baza pentru meciul tur cu FCSB pe Carvalho (foto sus), care este suspendat, și pe Coentrao, care este accidentat. Din lotul portughezilor pentru acest prim meci nu fac parte nici Pinto, Mattheus, Petrovic, Palhinha și Dala.

Lot Sporting pentru meciul cu FCSB

Patricio, Salin, Silva, Coates, Mathieu, Figueiredo, Piccini, Fernandes, Acuna, Cesar, Battaglia, Silva, Medeiros, Martins, Ruiz, Podence, Bas Dost, Doumbia Cum ar putea arăta Sporting în meciul cu FCSB Rui Patricio – Piccini, Coates, Mathieu, Silva – Br. Fernandes, Battaglia – Martins, Doumbia, Acuna – Dost

 

Aproximativ 50.000 de suporteri o vor susţine pe Sporting la meciul cu FCSB din turul playoff-ului UEFA Champions League. Cei mai mulţi dintre ei nu l-au uitat pe Marius Niculae, care a jucat patru sezoane la Lisabona, dar nici Boloni, tehnician care le-a adus tripla în 2002 (campionat, Cupă, Supercupă). La meci vor fi prezenți și suporteri ai celor de la FCSB, cei mai mulţi români stabiliţi în Vestul Europei.

Arbitri

Partida de la Lisabona va fi condusă la centru de germanul Felix Brych, ajutat la cele două linii de Mark Borsch și de Stefan Lupp. La cele două tuşe vor fi Bastian Dankert și Marco Fritz, iar cel de al patrulea oficial va fi Christian Gittelmann.

SPORTING LISABONA – FCSB (STEAUA) LIVE în Liga Campionilor. ONLINE STREAM ProTV, DOLCE – VIDEO. Steaua București încearcă în această seară să facă un pas important spre grupele Ligii Campionilor, urmând să întâlnească, în playoff, Sporting Lisabona. Meciul are loc pe stadionul Jose Alvalade, de la 21:45 și este transmis LIVE VIDEO de ProTV și DOLCE SPORT.FCSB va întâlni cea mai accesibilă formaţie din urna capilor de serie, conform coeficientului UEFA, lusitanii având 36,866 puncte (ultimul loc în urnă), în timp ce ”roş-albaştrii” au fost prima echipă din urna outsiderilor (35,370 puncte). FCSB a reuşit să evite echipe precum Sevilla, Napoli, Liverpool şi ŢSKA Moscova. 

SPORTING LISABONA – FCSB (STEAUA) LIVE în Liga Campionilor. ONLINE STREAM ProTV, DOLCE – VIDEO. BRIGADĂ GERMANĂ la SPORTING – STEAUA

Arbitrul german Felix Brych va fi ”centralul” partidei dintre Sporting Lisabona şi FCSB din prima manşă a play-off-ului Ligii Campionior, potrivit site-ului UEFA. 

Brych va fi ajutat la cele două tuşe de compatrioţii săi Mark Borsch şi Stefan Lupp, tot din Germania fiind şi arbitrii asistenţi adiţionali – Bastian Dankert şi Marco Fritz ca şi cel de-al patrulea oficial – Christian Gittelmann. 
 

FCSB s-a calificat în play-off după 2-2 (acasă) şi 4-1 (deplasare) cu vicecampioana Cehiei, Viktoria Plzen. 

Sporting, antrenată de Jorge Jesus, a încheiat pe locul al treilea în sezonul trecut în Portugalia. 
 

SPORTING LISABONA – FCSB (STEAUA) LIVE în Liga Campionilor. ONLINE STREAM ProTV, DOLCE – VIDEO. SPORTING joacă fără Carvalho și Coentrao

Antrenorul echipei de fotbal Sporting Lisabona, Jorge Jesus, a stabilit lotul pentru meciul de marţi cu FCSB, de pe teren propriu, din turul play-off-ului Ligii Campionilor, informează site-ul clubului portughez. 

FCSB va susţine primul meci contra lui Sporting în deplasare, marţi 15 august, pe stadionul ”Jose Alvalade” din Lisabona (de la ora 21,45), iar manşa secundă acasă, pe 23 august. 

Iată lotul lui Sporting pentru meciul de marţi, cu numerele purtate de jucători: 1. Rui Patrício, 3. Jonathan Silva, 4. Sebastian Coates, 8. Bruno Fernandes, 9. Marcos Acuna, 10. Alan Ruiz, 11. Bruno César, 16. Rodrigo Battaglia, 17. Daniel Podence, 18. Romain Salin, 22. Jérémy Mathieu, 23. Adrien Silva, 28. Bas Dost, 45. Iuri Medeiros, 55. Tobias Figueiredo, 77. Gelson Martins, 88. Seydou Doumbia, 92. Cristiano Piccini. 

Din lot nu face parte mijlocaşul defensiv William Carvalho, internaţional portughez, unul dintre cei mai cunoscuţi jucători ai echipei. Potrivit BBC, Carvalho este foarte aproape să semneze cu gruparea engleză West Ham United. 

Altă absenţă notabilă este fundaşul Fabio Coentrao, şi el cunoscut internaţional portughez, fost la Real Madrid.