Problema traficului de droguri în Europa de sud-est, analizată de experţi din 45 de ţări

Experți din țările participante la Centrul sud-est european pentru consolidarea legii (SELEC) au analizat recent, la Sofia, raportul privind situația traficului de droguri în Europa de sud-est în 2014 și cele mai reușite anchete comune desfășurate anul trecut, relatează BTA, citată de Agerpres. 

02 iun. 2015, 09:42
Problema traficului de droguri în Europa de sud-est, analizată de experţi din 45 de ţări

În cadrul celei de-a 21-a reuniuni a Echipei operative contra traficului de droguri a SELEC, experți din 45 de țări membre și partenere, printre care Germania, Franța și SUA, au evidențiat noile tendințe, mecanisme și rute ale traficului de droguri în sud-estul Europei.

Agenția americană pentru combaterea producerii, a consumului și a traficului de droguri a prezentat situația din SUA privitoare la traficul de cocaină și heroină, iar Biroul ONU de luptă contra drogurilor și criminalității a abordat traficul de droguri din perspectivă regională și globală, potrivit Agerpres.

Participanții la reuniune au subliniat nevoia de a promova cooperarea instituțională între statele membre și partenere ale SELEC prin facilitarea schimbului de informații și împărtășirea bunelor practici.

Echipa operativă contra traficului de droguri este una dintre cele mai vechi și eficiente unități din cadrul SELEC. Fondată în anul 2000, ea este coordonată de către Bulgaria.