Probleme cu CARDUL DE SĂNĂTATE în jumătate de ţară

Publicat: Luni, 04 Mai 2015 12:54 // Actualizat: Luni, 04 Mai 2015 14:06 // Sursa: romaniatv.net

Cardul de sănătate a blocat sistemul în mai bine de jumătate de ţară. Medicii de familie spun că în acest moment fie nu pot valida serviciile medicale oferite pacienţilor, fie nu pot activa documentele electronice.

În acest moment, în peste 25 de judeţe sunt semnalate probleme cu validarea cardurilor de sănătate. Medicii de familie reclamă că nu pot valida cardurile de sănătate pentru că sistemul fie este blocat, fie se mişcă foarte încet. Unii medici susţin că validarea cardurilor durează chiar şi 45 de minute.

"La nivel naţional nu există sistem blocat. Există întârzieri în răspuns din cauza numărului foarte mare de solicitări. Sunt aproximativ 9.000 de solicitări pe secundă", a declarat Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS, la România TV.

"La primele ore ale dimineții se realizau concomitent în sistem 9.000 de accesări cu cardul de sănătate. Astăzi, până la ora 11, la Help desk s-au primit peste 75 de sesizări de la furnizorii de servicii medicale care au întâmpinat probleme la utilizarea cardului. Aceste probleme au fost rezolvate sau erau în curs de soluționare în cel mai scurt timp. Nu au fost semnalate probleme care să ducă la blocarea sistemului", a precizat CNAS, într-un comunicat.

Au fost şi situaţii în care oamenii au mers la bancomate cu cardurile pentru a scoate bani. Mai multe bănci au anunţat că bancomatele lor au fost blocate cu carduri de sănătate. Una dintre explicaţii ar fi că atât cardul bancar cât şi cel de sănătate seamănă izbitor, singura diferenţă fiind banda de siguranţă de pe cel bancar. O altă explicaţie ar fi că unii oameni au crezut că pe cardul de sănătate sunt şi bani.

Aproape 840.000 de persoane nu şi-au ridicat cardul de sănătate de la casele de asigurări de sănătate sau de la medicul de familie, dar vor primi servicii medicale şi după 1 mai, când cardul devine obligatoriu, consultaţiile fiind monitorizate separat.

CNAS a subliniat că accesul pacienților la servicii medicale nu va fi blocat de cardul național de sănătate.

"Principala preocupare a CNAS este ca introducerea cardului național de sănătate să nu îngreuneze sau să blocheze accesul pacienților la servicii medicale. Facem apel la furnizori și pacienți, în egală măsură, să înțeleagă importanța introducerii acestui sistem și să privească cu înțelegere și calm eventualele probleme inerente apărute la implementarea unui sistem de mare anvergură și complexitate. Vom rezolva toate aceste probleme cu profesionalism", a declarat președintele CNAS, Vasile Ciurchea, prin intermediul comunicatului de presă.

CNAS solicită furnizorilor de servicii medicale să respecte legislația în vigoare și să acorde serviciile cu card de sănătate celor care l-au primit, dar și fără card de sănătate celor care încă nu au intrat în posesia lui.

"În acest sens, au fost publicate în Monitorul Oficial Ordinul Ministrului Sănătății și al președintelui CNAS nr.557/ 246/ 2015 și Ordinul președintelui CNAS nr.248/ 2015 care reglementează condițiile acordării asistenței medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate. Casele de asigurări de sănătate au informat furnizorii cu care se afla în relație contractuală despre actuala procedura de acordare a serviciilor medicale", se mai arată în comunicatul de presă.

De asemenea, CNAS susține că este pregătită să rezolve toate problemele semnalate de furnizorii de servicii medicale care întâmpină greutăți în utilizarea cardului de sănătate.

"Aceștia (n.r. furnizorii) au la dispoziție help desk-ul organizat în acest sens. Echipe de specialiști din toate casele de asigurări se află în teren pentru a identifica și a acorda asistență furnizorilor de servicii medicale", precizează casa de asigurări.

Reprezentanții CNAS roagă pacienții care întâmpina greutăți la primirea unui serviciu medical să semnaleze de urgență acest lucru la casele de asigurări sau la numărul de telefon inscripționat pe cardul de sănătate.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
card de sanatate CNAS probleme card de sanatate
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
04 mai 16:24
Răspunde | Votează email 0 email
Munca la domiciliu
Punctul de plecare al oricărei reușite este dorința. Asta scrie celebrul Napoleon Hill în cartea ”De la idee la bani”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
04 mai 15:56
...fie nu pot valida serviciile medicale oferite pacienţilor, fie nu pot activa documentele electronicele. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
04 mai 13:11
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
04 mai 13:10
...medicale oferite pacienţilor, fie nu pot activa documentele electronicele. Citește mai departe… Citeste mai departe: Probleme cu CARDUL DE SĂNĂTATE în jumătate de ţară ...
1
EUR
4.8641
RON
24 Sep
noapte 15 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H