Probleme cu circulația la metrou. Sute de persoane blocate în stații

O defecțiune la metrou a dat peste cap circulația trenurilor. Sute de persoane au rămas blocate, marți după-amiază, în stația de metrou Aviatorilor.

25 oct. 2022, 18:46
Probleme cu circulația la metrou. Sute de persoane blocate în stații

În cele din urmă, călătorii au fost debarcați, iar trenul a fost retras pentru remediere. „Timp de cca 10 min. trenurile au circulat în sistem pendula. Incepând cu 17.37, circulația trenurilor se desfășoară normal”, au precizat reprezentanții Metrorex.

Haosul de la metrou a început de marți dimineață. Un fum dens a cuprins o garnitură de metrou în apropiere de Piața Romană. Circulația s-a făcut pe un singur fir între Piața Romană și Unirii, iar iar în jurul orei 16:30, Metrorex a încercat reoganizarea traficului, astfel, călătorii au fost dați jos din tren la Piața Victoriei. Metrorex a anunțat că se va circula la un interval de 10-12 minute între Pipera și Berceni, până când garnitura avariată va fi retrasă de pe șine.

Pe la ora 16 călătorii aflați pe Magistrala 2, Berceni – Pipera, au fost anunțați că trebuie să coboare din tren la Piața Victoriei. Călătorii au coborât şi au fost îndrumaţi să schimbe peronul pentru a se îndrepta în direcţia Berceni.

„Astfel, până la finalul zilei circulația trenurilor cu călători pe Magistrala 2 se desfășoară la un interval de 10-12 minute după cum urmează: pe traseul Pipera – Berceni- Pipera se circulă normal, cu excepția distanței dintre stațiile Piața Romană și Piața Unirii 2, unde se circulă pe un singur fir, alternativ. Metrorex prezintă scuze călătorilor pentru disconfortul creat”, transmite Metrorex.

Citește și Incident la metrou: un călător a căzut pe şine, se pare că este vorba de suicid

Citește și Se construieşte linia de metrou uşor din Cluj-Napoca. Câte staţii va avea