Probleme cu poliţele RCA. Încă o companie de asigurări a ajuns în atenţia ASF

Românii trebuie să fie foarte atenţi unde îşi încheie asigurarea obligatorie pentru maşină. 60% dintre poliţele RCA existente sunt încheiate cu companii care au probleme. După falimentul ASTRA Asigurări, alte două companii sunt în vizorul Autorităţii de Supraveghere. 

17 oct. 2015, 08:39
Probleme cu poliţele RCA. Încă o companie de asigurări a ajuns în atenţia ASF

Atât pentru Euroins, care deţine 25% din piaţa asigurărilor RCA, cât şi pentru Carpatica Asig, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a deschis proceduri speciale, întrucât aceste companii vindeau poliţe ieftine, astfel încât nu au putut să plătească toate daunele, informează România TV.  

ASF este cu ochii pe aceste companii, mai ales că 60% din piaţa de asigurări are probleme, adică 60% dintre românii care au încheiat un contract de asigurare RCA s-ar putea să nu îşi acopere poliţa în cazul unui accident rutier. 

Citeşte şi Compania de asigurări Euroins a intrat în procedura de redresare financiară

Situaţia nu este atât de gravă, există proceduri speciale la cele două companii de asigurări auto, astfel încât clienţii încă mai pot încheia poliţe de asigurare auto.

În cazul Astra Asigurări clienţii aşteaptă falimetul companiei pentru a putea să îşi recupereze banii. Astfel, specialiştii au constatat şi o îmbunătăţire a pieţei de asigurări. Românii nu mai cumpără cele mai ieftine poliţe, ci caută companii de încredere pentru a cumpăra o asigurare RCA.