Probleme de sănătate cauzate de fluctuaţia hormonilor

Fluctuatiile hormonale cauzeaza mai mult decat crampe si pofta de ciocolata. Iata 6 probleme de sanatate cauzate de fluctuatii hormonilor.

23 aug. 2016, 20:29
Probleme de sănătate cauzate de fluctuaţia hormonilor
  1. Palpitatii
  2. O intesificare pentru scurta durata a ritmului cardiac poate aparea in timpul menstrautiei. Palpitatiile „sunt un lucru obisnuit in timpul oricaror fluctualii hormonale”, precum cele asociate cu tiroida si perimenopauza, sustine medicul Nieca Goldberg, director al Centrului pentru Satatea Femeilor Joan H. Tisch din cadrul NYU Medical Center. Cum poti sti daca ritmul cardiac anormal nu semnaleaza probleme mai grave de sanatate? „Daca este sociat cu respiratia gafaitoare, sentimentul ca esti pe cale sa lesini, cu lesinul sau dureri in piept atunci mergi la medic”, sustine dr. Goldberg. Totodata, ea sugereaza sa faci analize in cazul in care palpitatiile persina si dupa ce a trecut menstruatia.

         2.Migrene

    „Se stie de multa vreme ca exista o relatie stransa intre hormoni – si in special estrogen – si migrenele frecvente sai migrenele severe”, spune medicul Vernon Williams, director la Centrul pentru Neurologie Sportiva Kerlan-Jobe si specialist al Centrului Ortopedic Kerlan-Jobe din Los Angeles. Dr. Williams spune ca noi studii demonstreaza ca o scadere rapida a nivelului de estrogen „face ca unele femei sa se confrunte cu migrene in timpul menstruatiei”.

    Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.