Probleme de sănătate pentru Papa Francisc. Nu a putut prezida slujba de veghe pascală oficiată în Bazilica Sfântul Petru

Problemele de sănătate nu i-au permis, anul acesta, Suveranului Pontif să prezideze slujba de veghe pascală oficiată în Bazilica Sfântul Petru.

16 apr. 2022, 23:31
Probleme de sănătate pentru Papa Francisc. Nu a putut prezida slujba de veghe pascală oficiată în Bazilica Sfântul Petru

Papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, a participat sâmbătă seara la slujbă, însă aceasta a fost prezidată de cardinalul italian Giovanni Battista Re, informează Mediafax. Se pare că Papa a fost ţintuit în scaun de sciatică, afecţiune care îi provoacă dureri puternice la picior.

Afecțiunea dispare și apare ceea ce l-a determinat pe papă să-și restrângă o parte din activități în timpul unei călătorii în Malta la începutul lunii aprilie. Totuși, vineri după-amiază s-a simțit suficient de bine pentru a parcurge întregul culoar al bazilicii atât la începutul, cât și la sfârșitul slujbei de Vinerea Mare.

Slujba de veghe pascală, numită Vigilie Pasclă, exprimă trecerea de la moarte şi păcat la viaţa nouă şi presupune o procesiune în întuneric aproape total în interiorul celei mai mari biserici a creștinătății.

Papa a stat în fața bazilicii, într-un scaun alb de mari dimensiuni.

Citeste si Papa Francisc a spălat picioarele deţinuţilor în Joia Mare dinaintea Paştelui catolic. Reacţia tulburătoare a unui condamnat. VIDEO

Probleme de sănătate pentru Papa Francisc. Crizele de sciatică îl împiedică să-şi mai desfăşoare activităţile

Suveranul Pontif are de mult timp crize de sciatică, deşi trecuse o perioadă destul de lungă de când o astfel de criză l-a împiedicat să desfăşoare o activitate normală.

Ultima dintre cele mai grave a suferit-o în urmă cu mai puţin de un an când între decembrie 2020 şi ianuarie 2021 a fost nevoit să anuleze mai multe evenimente publice, precum Sfânta Liturghie în Duminica dinaintea Naşterii Domnului, întâlnirea cu reprezentanţii diplomaţiei şi slujba de Anul Nou.

Citeste si Papa Francisc îi transmite un mesaj ferm lui Vladimir Putin: „Îmi reînnoiesc apelul: ajunge!”

La începutul lunii aprilie, Papa a fost nevoit să folosească un ascensor pentru a se îmbarca într-o aeronavă care l-a dus în Malta. A fost prima dată în cele 36 de călătorii efectuate de Papa Francisc în străinătate în care suveranul pontif nu a urcat singur treptele avionului.

Papa Francisc a fost nevoit să anuleze o călătorie la Florenţa în februarie şi nu a participat la slujbele din Miercurea Cenuşii din acest an din cauza unei crize acute de durere la genunchi.

Papa a condamnat „întunericul și cruzimea războiului” în slujba de Paște, la care a participat și primarul Melitopolului

Suveranul Pontif a invocat „gesturi de pace în aceste zile marcate de oroarea războiului” în timpul discursului său. Adresându-se direct primarului din Melitopol, Ivan Federov, și parlamentarilor ucraineni Maria Mezentseva, Olena Khomenko și Rustem Umerov, el a spus: „În acest război întunecat, în cruzime, toți ne rugăm pentru tine și cu tine în această noapte. Ne rugăm pentru toți cei care suferă. Vă putem oferi doar compania noastră, rugăciunea noastră”.