Probleme într-un complex comercial din Sectorul 2. Sute de tone de carne, blocate

Aproximativ 550 de tone de carne au fost blocate de poliţişti în urma unui control efectuat într-un complex comercial din Sectorul 2 al Capitalei. Acţiunea a vizat mai multe societăţi comerciale ai căror reprezentanţi ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 6 milioane de lei.

06 iul. 2013, 15:41
Probleme într-un complex comercial din Sectorul 2. Sute de tone de carne, blocate

Poliţiştii bucureşteni din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – Poliţia Sectorului 2 au verificat, vineri, mai multe societăţi comerciale dintr-un complex din Sectorul 2 al Capitalei, care sunt specializate în comercializarea produselor agroalimentare provenite din spaţiul intracomunitar.

Potrivit Mediafax, acţiunea a fost desfăşurată în baza datelor şi informaţiilor cu privire la faptul că reprezentanţii societăţilor comerciale în cauză nu înregistrează în evidenţele financiar-contabile toate operaţiunile efectuate, cu scopul de a se sustrage de la plata taxelor şi a impozitelor datorate către bugetul consolidat al statului român.

Astfel, în perioada 2012 – 2013, reprezentanţii societăţilor comerciale nu au declarat organului fiscal achiziţii intracomunitare în valoare de aproximativ 23 de milioane de lei, prejudiciind în acest fel bugetul de stat cu suma de aproximativ 6 milioane de lei, reprezentând valoarea TVA.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – Poliţia Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.