PROBLEME la STEAUA. Tătăruşanu şi golgeterul echipei sunt pe picior de plecare

Atacantul echipei Steaua Bucureşti, Federico Piovaccari, a declarat pentru site-ul calciomercato.it că în viitor speră să primească o şansă de a evolua în prima ligă din Italia. De asemenea, managerul general al Stelei, Mihai Stoica, a declarat într-o conferinţă de presă că e posibil ca înţelegerea cu portarul Tătăruşanu să nu fie prelungită.

13 nov. 2013, 17:16
PROBLEME la STEAUA. Tătăruşanu şi golgeterul echipei sunt pe picior de plecare

Piovaccari este prea scump pentru a fi cumpărat defnitiv de Steaua, iar Tătărruşanu şi-a făcut datoria faţă de echipă, acestea ar fi concluziile după conferinţa de presă pe care a oragnizat-o marţi managerul general al roş-albaştrilor, Mihai Stoica. În plus, chiar atacantul italian şi-ar dori să se reîntoarcă în Serie A.

Este adevărat că în Italia nimeni nu are răbdare cu jucătorii. În viitor sper să primesc o şansă de a evolua în Serie A. Dacă nu voi avea ocazia, sunt pregătit să rămân la Steaua, deoarece acest club a crezut în mine” , a spus atacantul Stelei, Federico Piovaccari, potrivit agenţiei Mediafax.

Atacantul italian a afirmat că speră să ajungă cu Steaua în Liga Europa. „Acum şase luni spuneam că îmi doresc să joc în Liga Campionilor. Să joci în această competiţie este cea mai mare ambiţie pentru orice fotbalist, iar eu mi-am îndeplinit visul. Nu voi uita niciodată golurile marcate în play-off-ul cu Legia Varşovia, deoarece ne-au dus în grupele Ligii Campionilor. Acum, sper să ne calificăm în Liga Europa şi să continuăm aventura europeană„, a precizat Piovaccari.

Întrebat ce jucători de la Steaua ar putea ajunge în Italia, Piovaccari a răspuns: „La Steaua sunt mulţi jucători interesanţi, unii dintre ei titulari în naţionala României. Unul dintre ei este căpitanul nostru, Alexandru Bourceanu, care se află la final de contract. Un alt jucător interesant este portarul Ciprian Tătăruşanu, care şi el se apropie de finalul contractului„.

Federico Piovaccari, în vârstă de 29 de ani, a fost adus la Steaua, sub formă de împrumut pentru un sezon, de la Sampdoria Genova.

Plecarea lui Piovaccari de la Steaua, la finalul sezonului, a fost confirmată şi de managerul Mihai Stoica, acesta declarând într-o conferinţă de presă: „Piovaccari a fost împrumutat un sezon de la Sampdoria, iar din vară va redeveni jucătorul lor. Piovaccari a costat patru milioane pe Sampdoria, are salariu de 600.000 de euro. Ce am putea să-i oferim noi lui Piovaccari, ce am putea să oferim Sampdoriei, ca să iasă o reţetă convenabilă pentru club? De ce să nu împrumuţi un jucător ca Piovaccari, care are zece goluri marcate? Asta a fost inspiraţie şi şansă.

Când aduci un jucător de genul ăsta îţi iei nişte riscuri din moment ce două treimi din salariu este plătit de clubul de care aparţine. Poate să nu fie motivat extraordinar, dar nu a fost cazul la Federico. Federico e un băiat senzaţional şi cred că a devenit şi stelist, pentru că acest club are ceva special”.

Pe lângă Piovaccari, Steaua s-ar putea despărţi la sfârşitul sezonului şi de portarul Ciprian Tătăruşanu, Mihai Stoica declarând miercuri: „Tătăruşanu în vară face cinci ani de când este la Steaua. Şi-a făcut datoria pe deplin. Dacă patronul nostru va considera că Steaua nu trebuie să rişte acum promovându-l pe Valentin Cojocaru şi i se va face o ofertă lui Tătăruşanu, atunci va avea la ce să se gândească. Deocamdată, toate discuţiile astea se vor purta după ce eu voi merge la patronul nostru„.